Szerző: Vörös Péter

2000. július 28. 14:07

A Microsoft 500 millió $-t költ az Xbox videójáték konzol másfél éves marketingjére

Ekkora összeget még egyetlen új termékre sem költött a Redmond-i óriás: a projekt első másfél évi költségeire szán 500 millió $-t az MS. Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója szerint a befektetés magában foglalja a marketinget, hirdetést ill. támogatást (kiskereskedőknek, külsős szoftver gyártóknak) - valamint az Xbox ártámogatását. Ez utóbbi általános eljárásnak nevezhető: a játékkonzol gyártók általában támogatják a hardver árát, néha akár a gyártási költség feléért adják a konzolokat. A kieső bevételeket szoftver eladásokból és licenszdíjakból kompenzálják.

A Microsoft Xbox a cég szélesebb stratégiájának része, miszerint a szűken vett PC piacról szeretnének kimozdulni. A versenytársak e piacon már bevett nevek: Sony, Nintendo, Sega - nem lesz könnyű dolga a Microsoft, amely ugyan gyárt már egereket, billentyűzeteket, joystick-eket és egyéb kellékeket, de teljes értékű számítógépeket/konzolokat még soha.

Az Microsoft jövő ősszel mutatja be az Xbox-ot és saját maga készít 30 videójátékot, külsős szoftvergyártóktól remélik a többi játékprogramot. Az MS már véglegesítette a játékkonzol design-ját és 1000 fejlesztői készletet (developer kit) küldött ki mintegy 200 programozónak. Az MS szerint az Xbox teljesítménye háromszorosa lesz a Sony PlayStation2-nek. Az Xbox-ban Intel Pentium III processzor és egy speciális 3D kártya az nVidia-tól; valamint 64 MB RAM, 8 GB-os winchester, DVD-ROM és Ethernet csatoló nagy sebességű Internet hozzáféréshez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.