Szerző: Vörös Péter

2000. március 15. 17:44

Új IBM winchesterek: Deskstar 75GXP és Deskstar 40GV

A 7200-as percenkénti fordulatszámú (rpm) Deskstar 75GXP (nevéhez híven) 75 GB-os, míg az 5400 rpm sebességű Deskstar 40GV 40 GB-os, ez utóbbi tartja jelenleg a terület-adatsűrűségi rekordot: 14,3 milliárd bit / négyzethüvelykkel (ez utóbbi jellemző természetesen megbízhatóbb, halkabb és olcsóbban készíthető HDD-ket jelent egyben). Egy másik újdonság az, hogy ezek az első IBM desktop winchesterek, amelyek nem alumínium, hanem üveg lemezeket használnak. Az IBM szerint a magasabb sebességeknél az üveg lemezek stabilabbak az alumíniumnál, ezenkívül a felvevő fej is az információk kisebb darabjait képes elolvasni (amelyek közelebb lehetnek egymáshoz), az egyenletesebb és merevebb üveg lemezeknek köszönhetően.

A 7200-as percenkénti fordulatszámú (rpm) Deskstar 75GXP (nevéhez híven) 75 GB-os, míg az 5400 rpm sebességű Deskstar 40GV 40 GB-os, ez utóbbi tartja jelenleg a terület-adatsűrűségi rekordot: 14,3 milliárd bit / négyzethüvelykkel (ez utóbbi jellemző természetesen megbízhatóbb, halkabb és olcsóbban készíthető HDD-ket jelent egyben). Egy másik újdonság az, hogy ezek az első IBM desktop winchesterek, amelyek nem alumínium, hanem üveg lemezeket használnak. Az IBM szerint a magasabb sebességeknél az üveg lemezek stabilabbak az alumíniumnál, ezenkívül a felvevő fej is az információk kisebb darabjait képes elolvasni (amelyek közelebb lehetnek egymáshoz), az egyenletesebb és merevebb üveg lemezeknek köszönhetően. [Yahoo]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról