:

Szerző: Vörös Péter

2000. március 15. 17:28

Egy apró NT4/Windows 2000 trükk az Ars Technica-tól

A parancssor kedvelőknek az NT4 ill. Windows 2000 alatt az alábbi kis módosítással be lehet kapcsolni a TAB-os parancsbefejezést: el kell indítani a registry editor-t, majt a HKEY_CURRENT_USER:Software:Microsoft:

A parancssor kedvelőknek az NT4 ill. Windows 2000 alatt az alábbi kis módosítással be lehet kapcsolni a TAB-os parancsbefejezést: el kell indítani a registry editor-t, majt a HKEY_CURRENT_USER:Software:Microsoft: CommandProcessor:CompletionChar résznél át kell állítani a DWORD értékét decimális "9"-re. Ezután a parancssornál már elég pl. egy könyvtár nevének első pár karakterét beírni majd lenyomni a TAB-ot, mire megjelenik a teljes könyvtárnév; ezzel pl. megtakaríthatjuk a több szóból álló könyvtárnevek (nomeg az oly' sokszor elfelejtett idézőjel) beírását. (Korábban ezt a funkciót persze már tudták az olyan parancs-shell helyettesítők programok, mint pl. a JPSoftware 4NT-je ...) [Ars Technica]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.