:

Szerző: mz

2001. február 23. 02:46

Office 10 első látásra

Nem kell semmi komolyra gondolni: nem teszteltem, nem írom le mit tud, nem sorolom fel, miben fejlesztették tovább, hiszen, ha majd megjelenik, úgyis ettől lesz hangos a fél ország. Csupán egy rövidke képregényt készítettem esti szórakozásnak; ha valaki nem hiszi, járjon utána...

Nemrég megkaparintottam az Office 10 - azóta már XP - béta változatát. Eleinte úgy gondoltam, hogy a Microsoft új irodai programcsomagjáról csak alapos tesztelés után nyilatkozom majd, ám nem tudtam magamban tartani első benyomásaimat (hiába, szerelem ez, első látásra), melyet itt rövid, képregényformában teszek közzé. Célom az, hogy bemutassam: milyen új arcot is öltött az Office.


Külön licencmegállapodás tartozik az Office 10 kódnevű Microsoft termékhez. Beleolvasva érdekes dolgokat találni: a végleges változat vélhetően nem engedi majd meg például a szoftver másolását.


A Windows 98-at frissíteni kellett, ezt meg is tette a telepítő. Közben hirtelen 2002-be varázsol minket, ami nem is rossz egy 2001-es programtól.


Az újraindítás után a már jól ismert dobverők adták az ütemet a merevlemez zümmögéséhez. Hamarosan újra megjelent a telepítő.


Tipikus telepítést választani olyan snassz...


Az Office 2000 választási lehetőségei is valahogy így néztek ki. Az összetevők egy része a merevlemezről fut, mások nem érhetők el, megint mások az első használatkor kerülnek telepítésre.


Az újraindítást nem ússzuk meg.

[oldal:Néhány pillantás I.]


Jónéhány kiegészítő is felkerült a gépre, sajnos ezek egyelőre nem nagyon akartak elindulni. Figyelmesebbek már észrevehetik az "Activate Product" nevű parancsikont, a lista tetején.


Ez a macska nagyon jó fej, nélküle nem is haladhat a munka.


Bemutatkozik az új Word...


...néhány hasznos lehetőséggel. Az oldalsó panel nekem tetszett, igaz, nem is 800 x 600-as felbontást használok, és bőven jutott neki hely a szöveg mellett is. Finnyások kikapcsolhatják.


Ritkán lát az ember ilyen türelemesen ücsörgő macskát.

[oldal:Néhány pillantás II.]


Igen, ő az! Az Excel legújabb példánya.


Ez az, amit egy béta szoftvernek még szabad. A végleges változat megjelenése után remélhetőleg nem fog előbukkanni ez a kis ablakocska.


És láss csodát, valóban elvégzi a visszaállítást. A cicának meg eszébe jutott valami érdekes.


Üdvözöl az Outlook 10 béta változata. Engem az izgat a legjobban, vajon mit talált a macsek?

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.