Szerző: bzd

2000. április 30. 00:00

PIII 450@600 by Corn

Az alábbi módszereket Corn küldte már elég régen, ezúton is szeretnék elnézést kérni tőle, hogy kicsit kiment a fejemből a dolog...

Az alábbi módszereket Corn küldte már elég régen, ezúton is szeretnék elnézést kérni tőle, hogy "kicsit" kiment a fejemből a dolog...

Itt lenne az új procim, ami névszerint egy PIII 450-es. Első próbálkozásra 558MHz jött ki belőle, de az sem tökéletesen, mert fagyogatott. (mindez a gyári kiszerelésben, +1 ventivel). Mivel a procit úgy vettem, hogy tudja a 600-at, ezért nem nyugodhattam és elkezdtem szerelgetni. Első lépésben PIII "sapka" le, majd a szilikonzsírt is előbányásztam a fiók mélyérol.
Kerestem egy pár, éppen nem használt ventit, amit azonnal implementáltam is a meglehetősen kicsi bordára.

A kellékek: 1db P3, 1db 12x12 cm-es venti, 2db 8x8-as tápventi, 1db normál Pentium venti.

Mivel a prociról lekerült a hátlap, ezért a bordát rögzítő keret nem fogta rendesen bordát, ezért csináltam 4 alátétet, amiknek segítségével már szinte tökéletes lett a rögzítés.

A bordára felkerült a két tápventi, a Pentium venti pedig a proci hátuljára. Valahogy így:

Beszerelve:

Az egész kócerájra a 12x12-es venti nyomja a levegőt. A ventillátorok rögzítése eléggé igénytelen, mert ez még nem a végleges változat. A végleges változatban még lesz 1-2 apró módosítás a mostanihoz képest. (tervezek még mini bordákat rakni a L2 cache-re és a proci hátuljára is.) Ha kész lesz, akkor küldök arról is képet. A lényegről majdnem megfeletkeztem: a proci teljesen stabil 600Mhz-en. Bár a gépem hangja most inkább hasonlít egy TU-154-esre, mint egy számítógép hangjára, de sebaj. Ja és a lábamat is jól huti a cucc, néha szinte fázik is.... :-)

[oldal:A kiegészítés]

Amint igértem, itt van az a kis módosítás az előbbi tervhez képest. A cuccot egy "Just cooler" fantázianevű mini borda-ventillátor készlet egyes darabjaival bővítettem. Az eredeti csomag tartalmaz egy 28*28*6 mm-es, egy 37,5*37,5*6 mm-es és egy 40*40mm-es bordát egy 4500-as fordulatú ventivel. Ezek közül az 1. és a 2. borda egy darabját használtam fel. Az alábbi képek hivatottak szemléltetni a bordák méreteit :


Kételkedem az ezen a képen látható megoldás hatékonyságában. Bár biztos jobb, mint a semmi. -BZd

És a végső rögzítés, ami még mindig iszonyat undorító (Nevezzük inkább eredetinek... :) -BZd, de ha működik, akkor miért baj, ha undorító? :-)

Szóval itt tartok. Sajnos az Abit BH6 nem támogatja a 133MHz feletti FSB-t, pedig szerintem ennek a procinak még nem ez a vége. (most 2.1 volton megy a 2.0 helyett).

[oldal:A ház]

Szóval, amiért ilyen gyorsan felraktad a p3-at, küldök egy újabb művet, ami szintén az én gépémmel esett meg. (Tudni kell, hogy kb. 1 hónapja ültem már Corn PIII cikkén, amikor ezt elküldte. Bosszúból ékezeteket sem használt, így most azokat is javíthatom... ;)
Az a bizonyos venti-rögzítés késztetett arra, hogy a gépem házát átalakítsam és gatyábarázzam.
Előszor vettem mégegy 12x12-es ventit, meg egy kis tápot (adapter a neve, ha jól tudom), ami kb. 4 óra működés után kiégett...
Ezután vettem egy rendes AT tápot, ami az áramot adja a ventiknek. A házon esett két lyuk, amik pont akkorák lettek, mint amekkorák a ventik... Utána hőmérőt is kapott a procim, majd megcsináltam a saját gyártmányú HDD hűtőmet és egy kicsit dekoráltam a házon is.
Itt a végeredmeny:


A hőmérő a procihoz legközelebb van felragasztva. A hőmérő most az 5 óra PI számolás utáni hőmersékletet mutatja. (600Mhz, 2,1 V, a PI számolás 100%-ig leterheli a procit) /Azért a proci magjában ennél jóval melegebb lehet. -BZd/


Most latom......a celeronos matrica meg fenn van a gepen.....

Corn

Köszönet Corn-nak a cikkért, legközelebb majd jobban igyekszem! -BZd

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.

GEMINI

3

Licencelné az Apple a Google generatív MI modelljét

2024. március 18. 10:34

A Google Gemini hozná el a generatív képességeket az iPhone-okra, legalábbis már zajlanak az erről szóló tárgyalások. A részleteket egyelőre még nem véglegesítették a felek.