Szerző: Vörös Péter

2000. március 14. 22:16

A FairMarket részvényárfolyama megtriplázódott az első kereskedési napon

Az aukciós szoftver és hálózati szolgáltató hétfőn 17$-ban állapította meg részvényei árát a tőzsdei bevezetés előtt. Ma ehhez képest 47 $-on nyitott a Nasdaq piacon, a csúcsérték pedig 53,50 $ volt. Úgy tűnik tehát, hogy olyan tulajdonosok és egyben fő ügyfelek segítsége, mint a Microsoft, az Excite@Home és a Ticketmaster Online-CitySearch nem volt hatástalan. A cég aukciós szoftverének egyik fő vetélytársa az OpenSite, míg hálózati termékei közvetlenül a legnagyobbakkal vetélkednek: az eBay, a Yahoo és az Amazon.com a vetélytársak. A cég tavaly 2,1 millió $-os forgalom mellett 16,5 millió $-t vesztett (1998-ban pedig 4000 $ (!!) forgalom mellett 1,4 millió $ volt a veszteség). 5 millió részvényt bocsátottak ki, így 79 millió $-hoz jutott a FairMarket a bevezetés révén.

Az aukciós szoftver és hálózati szolgáltató hétfőn 17$-ban állapította meg részvényei árát a tőzsdei bevezetés előtt. Ma ehhez képest 47 $-on nyitott a Nasdaq piacon, a csúcsérték pedig 53,50 $ volt. Úgy tűnik tehát, hogy olyan tulajdonosok és egyben fő ügyfelek segítsége, mint a Microsoft, az Excite@Home és a Ticketmaster Online-CitySearch nem volt hatástalan. A cég aukciós szoftverének egyik fő vetélytársa az OpenSite, míg hálózati termékei közvetlenül a legnagyobbakkal vetélkednek: az eBay, a Yahoo és az Amazon.com a vetélytársak. A cég tavaly 2,1 millió $-os forgalom mellett 16,5 millió $-t vesztett (1998-ban pedig 4000 $ (!!) forgalom mellett 1,4 millió $ volt a veszteség). 5 millió részvényt bocsátottak ki, így 79 millió $-hoz jutott a FairMarket a bevezetés révén. [CNET]

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.