:

Szerző: mz

2000. július 21. 21:42

A Panasonic nyit az elektronikus kereskedelem felé

A Matsushita, melynek legismertebb termékcsaládja a Panasonic, bejelentette, hogy októbertől LifeVit.com néven elektronikus kereskedelemmel foglalkozó vállalatot hoz létre. Az új cég a világhálón, a LifeVit.com Internetes oldalon keresztül. kínálja és népszerűsíti majd a vállalat termékeit és szolgáltatásait.
A LifeVit. Com oldal a Panasonic első komolyabb lépése a gyors ütemben fejlődő japán elektronikus kereskedelem piacán. Eddig ugyanis Japánban a tradicionális elektronikai vállalatok ellenálltak ennek a fejlődési irányzatnak, és nem indítottak online értékesítési oldalakat. Ennek hátterében az állt, hogy sokan fenntartásokkal fogadták ezt a kereskedelmi formát, nem bíztak a hatékonyságában. A korai sikerek és biztató jelek azonban meggyőzték a kétkedő vezetőket arról, hogy ez a kereskedelmi forma jövedelmező, és egyben továbbfejleszthető.
A Panasonic szerint a LifeVit.com csak a legnépszerűbb, körülbelül 5-600 terméket értékesíti majd elektronikus úton (pl. televíziók, hi-fi berendezések), amely mindössze 1 százalékát teszi ki a teljes, közel 50.000 féle termékből álló kínálatnak. A tervek szerint a cég a több, mint 20.000 Japánban található Panasonic márkakereskedést is igyekszik bevonni az elektronikus kereskedelembe.
Noha minden online bevétel a LifeVit.com oldalra érkezik majd, a cég azt reméli, hogy ezzel az eladási formával a már meglévő üzletekben is fellendül a forgalom, és nem lesz szükség arra, hogy a kisebb viszonteladók megszüntessék tevékenységüket. A Panasonic ugyanis meg van győződve arról, hogy a hagyományos kereskedések továbbra is fontos részét képezik az üzleti és eladási politikának. (!)

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.