:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. április 28. 15:41

Csődbe ment a Tandberg Data

Csődbe ment a szalagos tárolóiról ismert norvég Tandberg Data, amely nem tudta visszafizetni hiteltörlesztését, ezért az amerikai Cyrus Capital résztulajdonába kerül.

[HWSW] Csődbe ment a szalagos tárolóiról ismert norvég Tandberg Data, amely nem tudta visszafizetni hiteltörlesztését, ezért az amerikai Cyrus Capital résztulajdonába kerül.

A Forrester Research elemzője, Stephanie Balaouras az eWeeknek elmondta, a Tandberg Data csődje a globális pénzügyi piacok katasztrófájával, a hitelforrások elapadásával függ össze. A vállalatok és szervezetek világszerte egye több és több adatot termelnek és tárolnak, azonban a szalagos mentés egyre inkább kezd teret veszteni a diszkekkel szemben, ahogy a kapacitás egyre olcsóbb és megjelennek a színen olyan technológiák mint például az adatdeduplikáció, illetve a cloud-alapú tárolás. A szalagos adattárolók piaca már nem nő, hamarosan csökkenésbe fordul -- véli Balaouras.

A cég átszervezésen esik át, de a norvégiában kezdeményezett csődeljárás alatt a Tandberg Data nemzetközi leányvállalatai továbbra is működnek -- hangsúlyozta a vállalat elnök-vezérigazgatója, Pat Clarke. "Ezek a nehéz lépések lehetővé teszik egy olyan vállalat felépítését, amely sikeresen kínálhat adatvédelmi megoldásokat."

A Tandberg épp a napokban jelentette be StorageLibrary T120+ szalagkönyvtárát, amely 114 slotja révén akár 91 terabájtos natív kapacitást is nyújthat, adatáteresztő képessége 10,5 terabájt óránként. teljes magasságú és félmagas LTO-3 és LTO-4 meghajtókat egyaránt támogat. Félmagas magnóból akár 12 is beépíthető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.