Szerző: Bányai György

2009. április 27. 15:42

Május végén várható a Pentax profi tükörreflexese

Május 21. áll azon a japán reklámfotón, melyen a Pentax új, középkategória fölé pozícionált tükörreflexes gépváza látható, amivel a gyártó nagy valószínűség szerint a Canon EOS 5D Mark II sikereit szeretné meglovagolni.

[HWSW] Május 21. áll azon a japán reklámfotón, melyen a Pentax új, középkategória fölé pozícionált tükörreflexes gépváza látható, amivel a gyártó nagy valószínűség szerint a Canon EOS 5D Mark II sikereit szeretné meglovagolni.

A Pentax hivatalosan még nem jelentette be új tükörreflexes vázát, mely a Japánban megjelent reklámfotó alapján egy termetes, egyben konzervatív formavilágú komoly fényképező lesz. Az új modell a jelenlegi Pentax kínálat fölé emelkedik, valószínűleg abba a kategóriába érkezik, melyben a Canon EOS 5D Mark II is található. A gyártó az új gép adataival kapcsolatban részleteket még nem közölt, azonban a váz pár jellemzője már kiszivárgott. Ha minden jól megy, az új fényképező a Pentax K7D nevet kapja majd, a gyártó ezzel is jelzi azt, hogy a Canon egyszámjegyes modelljei közé szeretné ékelni. A fényképező várható fogyasztói ára 1500 dollár körül is alakulhat.

A kiszivárgott információk között szerepel a továbbfejlesztett, átdolgozott autofókusz-rendszer, valamint az 5 kép/másodperc sebességű sorozatfelvételi képesség, a kereső pedig 100 százalékos lefedettségű lesz. Az új gép 1/8000 másodperces záridőt is kínál majd, a képérzékelő pedig élőkép üzemmódban is használható majd. A gép képes lesz legalább 720p felbontású HD-videók felvételére is.


A Pentax új "K" modellje

A Pentax új, megerősített tömítésekkel, a K20D-nél vízállóbbá tett vázában az érzékenység ISO 6400-ig lesz állítható, finomított zajszűrő áramkör társaságában. A gép hátoldalára 3 hüvelykes kijelző várható, melynek felbontása 920 ezer képpont körül alakulhat. A fényképezőgéppel kapcsolatban csak a május 21-i időpont biztos, ha hihetünk a reklámfotónak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról