Szerző: Bányai György

2009. április 21. 15:00

Ellenáll a rázkódásnak a Samsung új mobil merevlemeze

A Samsung új noteszgépekbe szánt merevlemez-sorozata az eddigi modelleknél ellenállóbb a rázkódással és ütődéssel szemben, ráadásul még gyorsabb is a termékkategória átlagánál.

[HWSW] A Samsung új noteszgépekbe szánt merevlemez-sorozata az eddigi modelleknél ellenállóbb a rázkódással és ütődéssel szemben, ráadásul még gyorsabb is a termékkategória átlagánál.

A Samsung bejelentette SpinPoint M7 2,5 hüvelykes merevlemezeit, melyek a méretosztály első rázkódástűrőnek kikiáltott sorozatát alkotják. A modellek 250 és 500 gigabájt közötti tárterületet kínálnak, SATA II csatolófelülettel ellátott, 2,5 hüvelykes meghajtókat fogadó noteszekbe, illetve külső merevlemezházakba építhetők. A két lemeztányért 5400-as fordulaton pörgető SpinPoint M7 üzemi körülmények közepette 400 G-s gyorsulást (lassulást) képes károsodás nélkül elviselni, abban az esetben, ha a behatás nem tart 2 milliszekundumnál hosszabb ideig. A gyártó korábbi, SpinPoint M6 sorozatának rázkódással szembeni ellenállósága jóval kisebb, meghibásodás nélkül mindössze 325 G tolható le a tagjainak torkán.

Az átlag 2,5 hüvelykes merevlemezeknél 16 százalékkal gyorsabb SpinPoint M7 meghajtók 8 megabájtnyi gyorsítótárral rendelkeznek, a gyártó ellátta ezeket a NoiseGuard és SilentSeek technológiákkal is. A Samsung árakkal nem szolgált a bejelentés során, azonban elmondta, hogy a szállítmányokat még eben a hónapban elindítja, így a boltokban a meghajtók már május első napjaiban is megjelenhetnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról