Szerző: Bányai György

2009. április 15. 13:48:38

A Toshiba is az érintőképernyős telefonokra koncentrál

Sok más gyártóhoz hasonlóan a Toshiba is érintőkijelzős telefonokkal képzeli el a jövőt. A cég idei terveiben szereplő mobilokban a februárban bejelentett TG01-hez hasonlóan és kivétel nélkül 1 gigahertzes Qualcomm Snapdragon processzor dolgozik majd.

[HWSW] Sok más gyártóhoz hasonlóan a Toshiba is érintőkijelzős telefonokkal képzeli el a jövőt. A cég idei terveiben szereplő mobilokban a februárban bejelentett TG01-hez hasonlóan és kivétel nélkül 1 gigahertzes Qualcomm Snapdragon processzor dolgozik majd.

A februárban bejelentett TG01 modellszámú okostelefont további Toshiba mobilok követik még az idén, melyek a TG01-hez hasonlóan teljes előlapot elfoglaló érintőképernyőt kapnak és a Qualcomm 1 gigahertzes Snapdragon processzorát alkalmazzák. Az új telefonok közül először a TG02 érkezhet, mely az év negyedik negyedévében válhat elérhetővé. A TG02 Windows Mobile 6.5 operációs rendszerrel és fröccsenő vízzel szemben ellenálló burkolatával mutathat túl elődjén.

A 9,9 milliméter vékony, 3,2 megapixeles kamerával ellátott TG02 kijelzője nem fog változni, a telefonban a TG01 4,1 hüvelykes panele dolgozik majd. A készülékben lesz vezeték nélküli hálózati csatoló, HSDPA-adapter, valamint GPS-modul is. A soron következő TG03 a vízálló burkolatot 5 megapixeles kamerára és 5.1 csatornás hangkimenetre cseréli. Ez a modell a TG02-vel egyszerre az év végén lép színre.

A Toshiba mobilújdonságai között a fent ismertetetteken túl több olyan modellt is találunk, melyek QWERTY-billentyűzettel könnyíthetik meg a szövegbevitelt, ezek közül még a negyedik negyedévben kettő is piacra léphet. A Toshiba K01 elcsúsztatható készülékházba rejtett billentyűzettel, 4,1 hüvelykes, érintésérzékeny kijelzővel, 3,2 megapixeles kamerával és Windows Mobile 6.5 operációs rendszerrel érkezik.

A K02 a K01-től a kiijelző méretében különbözik, ebben a telefonban csak egy 3,5 hüvelykes panel kap helyet, amely noteszgépeknél megszokott módon nyitható fel a billentyűzetről. Ebben a telefonban is Windows Mobile 6.5 operációs rendszer terelgeti a hardvereket, a képalkotásért pedig egy 3,2 megapixeles kameramodul felel. A most ismertetett terméktervről a Toshiba L01 az egyetlen készülék, melynek bemutatkozása átnyúlhat a jövő év első negyedévére, a 7 hüvelykes kijelzővel szerelt, Windows Mobile 6.5 operációs rendszerrel felvértezett, webezésre kifejlesztett eszköz vezeték nélkül csatlakozó különálló billentyűzettel rendelkezik majd.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 13:51

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.