Szerző: Bodnár Ádám

2009. február 20. 11:58

Frissül is meg nem is a Windows 7

A Windows 7 béta felhasználói február végén több frissítést is letölthetnek az operációs rendszerre, valójában azonban ezek a csomagok semmilyen új képességet, szolgáltatást vagy hibajavítást nem tartalmaznak. A Microsoft célja az öt csomag kiküldésével mindössze a frissítési szolgáltatás tesztelése.

[HWSW] A Windows 7 béta felhasználói február végén több frissítést is letölthetnek az operációs rendszerre, valójában azonban ezek a csomagok semmilyen új képességet, szolgáltatást vagy hibajavítást nem tartalmaznak. A Microsoft célja az öt csomag kiküldésével mindössze a frissítési szolgáltatás tesztelése.

"Február 24-től kezdve 5 tesztfrissítést adunk ki a Windows 7 Betát (Build 7000) futtató PC-khez a Windows Update-en keresztül Ezek a fissítések lehetővé teszik számunkra a Windows 7 frissítési szolgáltatásainak ellenőrzését" -- olvasható a Windows 7 fejlesztői blogban. Február 24-től kezdve a Windows 7 Beta felhasználói értesítést kapnak arról, hogy frissítések érhetők el a Windows Update-en.

Ezek a frissítések azonban nem települnek automatikusan még akkor sem, ha a Windows Update-et az automatikus frissítések fogadására állították be. A felhasználóknak maguknak kell telepíteniük a teszt frissítéseket a Windows Update-en keresztül, de természetesen el is utasíthatják a telepítést, és a "hide update" kiválasztásával el is tüntethetik ezeket a csomagokat a frissítések listájából.

Eközben a redmondi vállalat a Vista második szervizcsomagjának megjelenéséhez közeledik. Kiválasztott tesztelők már hozzáférhetnek a Windows Vista SP2 és a Windows Server 2008 SP2 előzeteséhez, bár a Microsoft továbbra is hallgat arról, hogy a végleges változat mikor lesz elérhető. A redmondi vállalat 2009 második negyedévét célozza meg, ez azonban április elejét vagy június végét egyaránt jelentheti.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról