:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. február 18. 14:05

Március végére készül el az Internet Explorer 8

A Microsoft termékeinek megjelenési dátumát már többször helyesen megjósoló TechARP.com szerint márciusban érkezik az Internet Explorer 8 végleges változata.

[HWSW] A Microsoft termékeinek megjelenési dátumát már többször helyesen megjósoló TechARP.com szerint márciusban érkezik az Internet Explorer 8 végleges változata.

Az Internet Explorer 7 esetében a kiadásra jelölt verzió (RC1) és a végleges változat megjelenése között nyolc hét telt el. Az Internet Explorer 8 RC1 január végén érkezett, eszerint az IE8 végleges változatának március végére kellene elkészülnie. A TechARP.com úgy tudja, a redmondi vállalat március 5-én jelenti be a végleges megjelenési dátumot és a különféle nyelvi változatok megjelenésének menetrendjét.

Az "RTM" ("release to manufacturing") dátum ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a szoftver azonnal hozzáférhető is lesz. A Microsoft korábban már közölte, hogy elsőként a PC-gyártók kapják majd meg az Internet Explorer 8-at, hogy feltelepíthessék a boltokban kapható számítógépekre, a meglevő Windows-felhasználók csak ezt követően tölthetik majd le.

[+] Kipróbáltuk: Internet Explorer 8 beta 2

Az IE8 főleg a használhatóság és a biztonság terén hoz újdonságokat, de a webes szabványok támogatása is sokat fejlődött, aminek eredményeképp a böngésző lényegében az összes standarddal kompatibilis. Ugyanakkor a fejlesztők beillesztettek a kódba egy olyan kompatibilitási módot, mely lehetővé teszi a böngészőnek, hogy bizonyos weboldalakat az IE7-tel egyező módon rendereljen -- sok oldalt nem a HTML szabvány, hanem IE7 kívánalmainak megfelelően készítenek. A Microsoft nagy hangsúlyt fektetett a sebességre is, amely miatt az Internet Explorer 7-et sok kritika érte.

A vállalat természetesen nem kommentálta a megjelenési időponttal kapcsolatos új információt, a Microsoft továbbra is ahhoz tartja magát, hogy az Internet Explorer 8 akkor jelenik meg, amikor eléri a megfelelő minőséget. "Elkötelezettek vagyunk az ügyfeleink iránt és csak akkor adunk ki egy új terméket, ha az biztosan a lehető legjobb és legbiztonságosabb."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.