Szerző: Bányai György

2009. február 16. 11:10

12 megapixeles kameratelefont mutatott be a Sony Ericsson

A Sony Ericsson 12 megapixeles fotók előállítására alkalmas mobiltelefonnal lepi meg a fogyasztókat, valamikor az év második felében. Az új mobilon Symbian operációs rendszer fut, érintőképernyője pedig 16:9 képarányú.

[HWSW] A Sony Ericsson 12 megapixeles fotók előállítására alkalmas mobiltelefonnal lepi meg a fogyasztókat, valamikor az év második felében. Az új mobilon Symbian operációs rendszer fut, érintőképernyője pedig 16:9 képarányú.

A barcelonai Mobile World Congress kiállításon vasárnap jelentette be a Sony Ericsson, hogy nyáron startol az Idou fejlesztési néven futó, 12 megapixeles képérzékelővel rendelkező mobilja. A telefonnak a hivatalos bejelentés ellenére még nincs végleges típusjelölése, a kódnév helyére a gyártótól megszokott, betűből és számsorból álló modellszám lép majd, melyet azonban a Sony Ericsson még nem ismertetett. A 12 megapixeles kamerából kiindulva az Idou alighanem a Cyber-shot termékvonalba illeszkedik majd.

Sony Ericsson Idou

Vitathatatlan, hogy az újdonság egyik legizgalmasabb része a képalkotó egység lesz, mely 12 megapixeles fotókat is készíthet, fényszegény fotózási körülmények közepette xenon vakuval. Az értékes részegységet egy elcsúsztatható fedél is védi. A kijelző minőségben igazodik a szenzorhoz, a 16:9 képarányú, 3,5 hüvelykes, érintésérzékeny panel szinte a teljes előlapot elfoglalja, alatta mindössze a híváskezeléshez és a menü eléréséhez szükséges, három igen vékony gomb látható.

Az Idout -- annak ellenére, hogy a gyártónak létezik windowsos okostelefonja is -- Symbian operációs rendszer tartja kordában, azonban már nem UIQ kezelőfelülettel, hanem a Nokia okostelefonjairól ismert Series 60-nal, állítólag az 5800 Xpress Music-on debütált 5th Editiont kapja meg a Sony Ericsson mobilja is. A készülékben Wi-Fi és GPS-vevő is lesz, további részleteket azonban csak a nyár közepén tudhatunk meg róla, alighanem ekkor jelentik be a piaci premier idejét és az árat is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról