:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. február 16. 09:38

Még egyszerűbb távoli felügyelet az ESET biztonsági szoftvereihez

Megújult az ESET biztonsági alkalmazásainak egyszerű távadminisztrációját megvalósító Remote Administrator, az új verzió azonnal elérhető az üzleti felhasználók számára. A fejlesztések jelentős része a felhasználók visszajelsései alapján született.

[HWSW] Megújult az ESET biztonsági alkalmazásainak egyszerű távadminisztrációját megvalósító Remote Administrator, az új verzió azonnal elérhető az üzleti felhasználók számára. A fejlesztések jelentős része a felhasználók visszajelsései alapján született.

Az ESET Remote Administrator 3.0 újdonságai közül a legfontosabb talán a még szorosabb integráció az Active Directoryval, ami lehetővé teszi a felhasználói csoportok egyszerűbb kezelését. A szoftverrel a klienseken távolról is újratelepíthetők, frissíthetők az ESET biztonsági szoftverek, emellett távolról indítható vírusellenőrzés is, illetve lehetőség van a kliesek távoli konfigurálására is, ezekkel akkor is biztosítható a végpontok védelme, ha az ott ülő felhasználó szándékosan vagy véletlenül kikapcsolná a biztonsági szoftvert vagy módosítaná annak beállításait.

A Remote Administrator 3.0-ba integrálták az ESET SysInspectort, amelynek köszönhetően távolról is lehet riportot készíteni a felügyelt munkaállomások állapotáról. Az új Remote Administrator lehetővé teszi az adminisztráció delegálását korlátozott jogokkal, vagyis a megbízott ilyenkor nem tud változtatni a beállításokon. Az ESET továbbfejlesztette a monitorozási és riasztási funkciókat, automatikus értesítések rendelhetők a különféle biztonsági eseményekhez, az értesítés lehet akár e-mail, egy SNMP esemény vagy tetszőleges parancs futtatása.

"Az ESET Remote Administrator eddig is könnyen kezelhető, gyors és hatékony alkalmazás volt, a most elérhetővé vált verzió azonban még egyszerűbbé teszi a nagy vállalati hálózatok felügyeletét" -- emelte ki Csiszér Béla, az ESET termékeket hazánkban képviselő Sicontact Kft. ügyvezetője.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.