Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az offline Gmail után jön az offline Google Calendar

Koi Tamás, 2009. február 02. 15:56
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Levelezőrendszere után a naptárszolgáltatást is elérhetővé kívánja tenni internetkapcsolat nélkül a Google. A keresőcég újabb offline is elérhető szolgáltatása hűen tükrözi azt az útirányt, melyet a vállalat az offline Google Docs tavalyi megjelenésével vállalt fel a kapcsolat nélküli munka megkönnyítésére.

[HWSW] Levelezőrendszere után a naptárszolgáltatást is elérhetővé kívánja tenni internetkapcsolat nélkül a Google. A keresőcég újabb offline is elérhető szolgáltatása hűen tükrözi azt az útirányt, melyet a vállalat az offline Google Docs tavalyi megjelenésével vállalt fel a kapcsolat nélküli munka megkönnyítésére.

Néhány héten belül internetkapcsolat nélkül, azaz offline is elérhető lesz a Google jelenleg csak online használható, megosztható naptárja, a Calendar. A naptár kapcsolat nélküli működését ugyanaz a böngészőkiegészítő, a Google Gears teszi majd lehetővé, amely az offline Gmail-nek is alapot ad. "A Google Apps felhasználói igénylik az offline Google Calendart, mi pedig pontosan tudjuk, mennyire fontos ez a funkció az úton lévő felhasználóknak" -- áll a vállalat hivatalos álláspontjában.

"Már teszteljük ezt a funkciót egy ideje itt a Google-nál, és néhány héten belül azt tervezzük, hogy ügyfeleink szélesebb körének is rendelkezésére bocsátjuk az offline Calendart" -- derül ki a vállalat egyik illetékesének nyilatkozatából. Az offline naptár működésének konkrét részletei egyelőre nem kerültek nyilvánosságra, a rendszer ugyanakkor alighanem az offline Gmail-hez hasonlóan működik majd, azaz internetkapcsolat nélkül a naptár legutóbbi alkalommal szinkronizált állapotát mutatja majd a böngésző.

A Google múlt hét eleje óta ad lehetőséget a felhasználóknak arra, hogy levelezésüket internetkapcsolat nélkül is elérjék. Mindehhez annyit kell tenniük, hogy telepítik számítógépükre a Google Gears beépülőmodult, ami automatikusan befészkeli magát a böngészőprogramokba, legyen az Internet Explorer, Firefox, Safari vagy Chrome (A Chrome-ban gyárilag telepítve van a Gears). Ezután a Gmail beállításoknál a "Labs" fülön ki kell keresni az "Offline" funkciót és engedélyezni a funkció használatát.

A Gears a továbbiakban automatikusan letölti a leveleket egy helyi gyorsítótárba amennyiben van élő kapcsolat. Az offline tárhely folyamatosan szinkronizál a Gmail szerverekkel, majd amint eltűnik a kapcsolat, a Gears automatikusan átvált offline módba és a gépen tárolt adatokkal kezd dolgozni.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.