Szerző: Bányai György

2009. január 28. 15:30

Ömlenek a Panasonic fényképezőgépek: újabb 12 megapixeles kompakt mutatkozott be

A tegnap öt Panasonic kompaktgépről kiszivárgott információk után a gyártó hivatalosan is bejelentette újdonságait, melyeket egy további kompakttal is kiegészített. A DMC-FS25 12 megapixeles fényképeket készít, a szenzor előtt pedig ötszörös közelítésre alkalmas Leica optika található.

[HWSW] A tegnap öt Panasonic kompaktgépről kiszivárgott információk után a gyártó hivatalosan is bejelentette újdonságait, melyeket egy további kompakttal is kiegészített. A DMC-FS25 12 megapixeles fényképeket készít, a szenzor előtt pedig ötszörös közelítésre alkalmas Leica optika található.

A tegnap kiszivárgott információk után, vagy épp annak hatására a Panasonic hivatalosan is bejelentette új kompaktfényképezőit, melyekre március végén vagy április elején már számíthatunk a kereskedelmi forgalomban is. A DMC-FS25 12,1 megapixeles CCD képérzékelővel rendelkezik, 29 milliméteres széleslátószöget kínáló optikáját pedig a gyártónál megszokott módon a Leica szállítja.

Az ötszörös közelítésre képes DMC-FS25 természetesen nem nélkülözi a lencsetag-mozgatásán alapuló rázkódásvédelmet sem, így gyér fényviszonyok közepette nagyobb eséllyel készíthetünk bemozdulásmentes képeket. Az FS25 témaautomatikája automatikusan is választhat a motívumprogramok közül, arcérzékelésre képes autofókusza pedig követni is tudja az élesre állított személyt, vagy tárgyakat.

Az igen vékony gépház hátoldalán lévő szélesvásznú, 3 hüvelykes kijelző 230 ezer képpontja átlagos finomságú képet ad, fényessége 11 lépcsőben állítható. A fém burkolatba nem meglepő módon SD/SDHC kártyák csúsztathatók. A képfeldolgozó áramkör a gyártó legújabbika, a Venus Engine IV nem csak a képminőségért felel, hanem a kompakt sebeségéért is, mely tettenérhető az 1,2 másodperces bekapcsolási időn is.

A Panasonic DMC-FS25 az érzékenységet akár ISO 6400-as értékig is engedi állítani, videofelvételeket pedig 848x480 képpontos felbontásban is készíthet 30 képkockás frissítéssel. A fényképező áramellátásáról lítiumion akkumulátor gondoskodik, természetesen ennek töltője is része az alapcsomagnak. A fényképező árát még nem hozták nyilvánosságra, de áprilistól elérheti a fogyasztókat fekete és ezüst színekben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról