Szerző: Bányai György

2009. január 28. 09:36

A Kodak belépőszintű kompaktja csak augusztustó lesz kapható

A Kodak új belépőszintű fényképezőgépe 10 megapixeles képérzékelővel rendelkezik, optikája azonban csak szűken méri a zoomtartományt, mindössze háromszoros közelítésre alkalmas, mely ma már elmarad az átlagtól.

[HWSW] A Kodak új belépőszintű fényképezőgépe 10 megapixeles képérzékelővel rendelkezik, optikája azonban csak szűken méri a zoomtartományt, mindössze háromszoros közelítésre alkalmas, mely ma már elmarad az átlagtól.

A Kodak sikereket manapság a belépőszintbe szánt termékeinek alacsony áraival érhet el, mely termékcsoportba az EasyShare C180 fényképező is landolhat. A 10 megapixeles képeket előállító C180 enyhe széleslátószögről, 32 milliméterről indítja a zoomot, melynek másik végállapota mindössze 96 milliméter. A Kodak a közelmúltban dizájnt váltott, az új, ferde vonalakkal színesítet formatervet a most bejelentett újdonság is követi.

Az EasyShare C180 16 megabájtnyi belső memóriája csak a gép kipróbálására elég, ezt természetesen SD/SDHC kártyákkal tovább lehet bővíteni, természetesen gigabájtos magasságokba. Az áramellátás pedig AA ceruzaelemek, illetve külön beszerezhető akkumulátorok feladata. A fényképező kijelzője sem tartozik a legnagyobbak közé, mindössze 2,4 hüvelykes.

A kompakt arcérzékelésre képes autofókusz rendszerrel is rendelkezik, a videók pedig HD-felbontásban is készülhetnek. Rázkódásvédelmet a gépbe nem építettek, az éles képek érdekében az elektronika az érzékenységen emelhet, maximum ISO 1250 értékig. A Kodak EasyShare C180 többféle színben válik augusztustól elérhetővé 120 dollárért ezüst, rózsaszín, piros és kék színekben választható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról