Szerző: Bányai György

2009. január 19. 15:51

Az Olympus keménykötésű sorozata mellé állította harmadik vízálló kompaktját

Az Olympus két új modellel indította edzett TOUGH-sorozatát, mellé egy harmadik rejtett optikás modellt is állított, mely bár a TOUGH-nál kissé puhányabb, mégis 3 méteres mélységig merülhetünk vele.

[HWSW] Az Olympus két új modellel indította edzett TOUGH-sorozatát, mellé egy harmadik rejtett optikás modellt is állított, mely bár a TOUGH-nál kissé puhányabb, mégis 3 méteres mélységig merülhetünk vele.

Az Olympus Stylus 550WP 10 megapixeles képek készítésére alkalmas, a CCD-képérzékelő előtt pedig egy háromszoros közelítésre alkalmas rejtett optika néz a külvilágra. Ma szinte minden gyártó próbálja szélesíteni a látószöget, erre azonban az Olympus a Stylus 550WP esetében nem fektetett túl nagy hangsúlyt, az optika a közelítést 38 millimétertől indítja.

A Stylus 550WP három különböző színben (kék, fehér és fekete) kelletheti magát a jövő hónaptól, hátoldalán egy 2,5 hüvelykes kijelző található, 230 ezer képponttal. A fényképezővel akár három méteres mélységbe is merülhetünk, így a pipából levegőt szívó hobbibúvároknak a gép mellé nem kell feltétlenül többtízezer forintos búvártokban is gondolkodni.

Az alapvetően automata üzemmódot kedvelő 550WP témaautomatikája igen fejlett, 17 különböző helyzetre ad beállításokat, filmeket pedig 640x480 pixeles felbontás esetében másodpercenként 30 képkockás sebességgel rögzít a gép. Az arcfelismerő képes a mosolyidőzítésre, továbbá a pislogást is érzékeli. Bár az optikai rázkódásvédelem már a belépőszint gépei között sem kivételes szolgáltatás, az 550WP nem rendelkezik vele.

A fényképező lítiumion akkumulátorból kapja a működéshez szükséges energiát, a fényképeket pedig a gyártótól megszokott xD-kártyák mellett microSD változatokra is mentheti. A bejelentés során a februári megjelenésről és a fentebb ismertetett színválasztékról esett szó ugyan, de várható fogyasztói árát a gyártó nem közölte.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról