Szerző: Bányai György

2009. január 19. 13:19

Csinosra sikeredtek a Panasonic olcsó, ám sokoldalú kompaktjai

A Panasonic több kompaktgéppel is jelentkezett, ezek között található a DMC-FS6, és a DMC-FS7, melyek közel azonos gépházban kínálnak 8, illetve 10 megapixeles felbontást, valamint négyszeres optikai közelítést. A két fényképező panasonicos hagyományokhoz hűen tartalmaz optikai rázkódásvédelmet is.

[HWSW] A Panasonic több kompaktgéppel is jelentkezett, ezek között található a DMC-FS6, és a DMC-FS7, melyek közel azonos gépházban kínálnak 8, illetve 10 megapixeles felbontást, valamint négyszeres optikai közelítést. A két fényképező panasonicos hagyományokhoz hűen tartalmaz optikai rázkódásvédelmet is.

A Panasonic DMC-FS6 és a DMC-FS7 az érzékelőlapka felbontásban tér el egymástól, de ezen túl a két fényképezőben ugyanazt a 33-132 milliméteres optikát találjuk, melyet lencsetag-mozgatás elvén működő rázkódásvédelemmel is felszereltek. A képfeldolgozó processzor a gyártó legújabb, Venus Engine IV lapkája, mely igazán nagy előrelépést a magasabb ISO érzékenységek mellett (akár ISO 6400) készített képeknél mutat, ahol a színek kevésbé fakulnak a gyártó korábbi áramköreihez képest.

Az FS6 2,5 hüvelykes, az FS7 pedig 2,7 hüvelykes kijelzőt tart a hátoldalon, melyek felbontása 230 ezer képpont. A kijelzők fényerejét rossz fényviszonyok esetén a gépek akár 40 százalékkal is megemelhetik, 12 lépcsőn keresztül. A kompaktok a mozgókép-felvételi üzemmódoknál túlmerészkednek a VGA-határon, velük akár 848x480 képpontos mozik is készíthetők 30 képkockás frissítés mellett. A fényképezők rendelkeznek automatikus témaválasztóval, valamint természetesen arcfelismerő autofókusszal is.

A 137 grammos, 97x54x21 milliméteres DMC-FS6 és a 139 grammos, 97x54x22 milliméteres DMC-FS7 áramellátásáért lítiumion akkumulátor felel, a képeket, vagy a klipeket a szűkös, 50 megabájtnyi belső memória mellett SD/SDHC-kártyákra is menthetjük. Mindkét fényképező áprilisban érkezik, és bár a DMC-FS6 árát még nem ismerjük, biztos olcsóbb lesz a 160 dolláros DMC-FS7-nél.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról