Szerző: Bányai György

2009. január 16. 10:04

Szakított a korábbi formával a Canon az A400-as sorozatában

A Canon épp egy éve frissített belépőszintű PowerShot sorozatán, melynek legutóbbi tagja, az A470 egyedi rúd formában kellette magát. Most megérkezett az A480, mely szakít a sorozatra jellemző, a külsőségeket érintő hagyományokkal, és teljesen konzervatív formában adja a mai műszaki tartalmat.

[HWSW] A Canon épp egy éve frissített belépőszintű PowerShot sorozatán, melynek legutóbbi tagja, az A470 egyedi rúd formában kellette magát. Most megérkezett az A480, mely szakít a sorozatra jellemző, a külsőségeket érintő hagyományokkal, és teljesen konzervatív formában adja a mai műszaki tartalmat.

A Canon PowerShot A480 az épp egy éve piacon lévő árbajnokot váltja. Az újdonság formatervét nagy valószínűség szerint mindössze az elnagyolt fényképezőgép skiccek, illetve webshopok fotós kategóriájának ikonjai ihlették, ám meg kell mondani, hogy ez a formavilág teljesen megfér a letisztult vonalakkal és az egyszerű kezeléssel. A Canon PowerShot A480 az automata üzemmód mellett nem fókuszál másra, csak a képkészítésre.

Canon PowerShot A480

A 200 dolláros áron érkező újdonság a sorozat korábbi modelljeinek ársávjába érkezik majd, és 10 megapixeles felbontást, ISO 1600-as maximális érzékenységet, valamint 3,3-szoros optikai zoomot kínál. Az új kompakt 25 százalékkal kisebb mint a korábbi modell, de a méretcsökkenés során a kezelési komfort további emelését természetesen szem előtt tartotta a gyártó.

A kék, piros, ezüst, valamint fekete színekben készülő A480-ban a Canon korábbi képfeldolgozó processzora él új életet, míg a gyártó már mutatott be DIGIC IV áramkörrel is szerelt modelleket, addig itt csak a DIGIC III-mal találkozhatunk, amely azért még ma is szépen állja a sarat. A kompaktban alacsony árszintje ellenére megtalálható az arcfelismerő autofókusz, mely mozgásérzékelésre is képes. Az egyszerű képkészítés érdekében az automata üzemmód mellett 15 körülményt átfogó témaautomatika is választható.

Canon PowerShot A480

A 140 grammos, 92x62x31 milliméteres fényképező az áramellátás terén nem tér el az elődöktől, benne két ceruzaelem számára találunk helyet. A képek, illetve a 640x480 képpontos, de csak 20 kép/mp frissítésű mozik SD-kártyákon tárolhatók. A gyártó a kijelzőn spórolt kicsit, bár mérete 2,5 hüvelyk, rajta csak 115 ezer képpont alkotja a képet. Az A480-nal kapcsolatban Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője elmondta, hogy ennél a gépnél találhat a Canon a legszélesebb hallgatóságra, bátran használhatja azt egy 7 éves gyerek, illetve egy 70 éves idős ember is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról