Szerző: Bodnár Ádám

2009. január 12. 12:26

Új vezetője van az SAP Hungarynak

Mától Ablonczy Balázs irányítja az SAP Hungary Kft-t, elődje, Stewart Oldroyd a pletykák szerint összekülönbözött a vállalat regionális vezetőivel, ezért állt fel székéből.

[HWSW] Mától Ablonczy Balázs irányítja az SAP Hungary Kft-t, elődje, Stewart Oldroyd a pletykák szerint összekülönbözött a vállalat regionális vezetőivel, ezért állt fel székéből.

Ablonczy Balázs a Duna Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója, és társtulajdonosa volt. Korábbi munkahelyén, a Magyar Telekom T-Systems üzletágvezető-helyetteseként jelentős szerepe volt az üzletág csoportba való integrálásában, valamint az egységes szolgáltatások értékesítésének kidolgozásában. Ezt megelőzően a Xerox hazai, és Adria-régiójának ügyvezetőként dolgozott.

Ablonczy Manfred Josephnek, az SAP közép-európai igazgatójának tartozik beszámolási kötelezettséggel. “Balázs eddigi, folyamatosan elvárások feletti teljesítése a legjobb válasz a mostani piaci kihívásokra, melyekkel szembesülünk" -- mondta a kinevezés kapcsán Manfred Joseph.

Kevesebb mint két éven belül Ablonczy a negyedik vezetője az SAP Hungarynak. A vállalatot több éven át irányító Vahl Tamás 2007 nyarán döntött a távozás mellett, őt Veres Zsolt követte, akinek megbízott ügyvezetőként csupán néhány hónap jutott az SAP Hungary élén, majd 2007 novemberében Stewart Oldroyd vette át a szoftvercég magyarországi leányvállalatának irányítását. Vahl Tamás azóta a Nav N Go vezetője, Veres Zsolt pedig az Oracle technológiai üzletágát irányítja.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról