:

Szerző: Bányai György

2009. január 9. 11:12

Két új Walkman mobil a Sony Ericssontól

A Sony Ericsson a CES-en mutatta be két új Walkman telefonját. A W508 3 megapixeles kamerát is tartalmaz, a W715 ezt még Wi-Fi adapterrel és GPS-vevővel is megfejeli.

[HWSW] A Sony Ericsson a CES-en mutatta be két új Walkman telefonját. A W508 3 megapixeles kamerát is tartalmaz, a W715 ezt még Wi-Fi adapterrel és GPS-vevővel is megfejeli.

A Sony Ericsson a CES-en mutatta be két új Walkman telefonját, melyek egyike szétnyitható, míg a másik szétcsúsztatható külsőben adja elsősorban a zeneallgatás élményét. Természetesen a kor megköveteli, hogy a zenelejátszó köré minél több lehetőséget gyűjtsön a gyártó, így az alacsonyabb árkategóriában ringbe szálló W508-nak Bluetooth 2.0 és egy 3 megapixeles kamera is a része, valamint 3G adatkapcsolatra is alkalmas.

Sony Ericsson W508

A 2,2 hüvelykes, 240x320 képpontos főkijelzővel, valamint 1,1 hüvelykes, 128x36 képpontos, külső OLED-kijelzővel rendelkező W508 dobozába a gyártó 1 gigabájtos Memory Stick M2 kártyát is tesz, melyen kényelmesen elfér pár órányi zene még magas bitrátával kódolva is. A telefon rendelkezik HTML-böngészővel (Access NetFront), melyet azonnali üzenetküldő és e-mail kliens is kiegészít. A mobil előlapja cserélhető, tízféle szín áll jelenleg az unalmat elutasító tulajdonosok rendelkezésére.

A Sony Ericsson egy komolyabb, a Walkman logó mögé bújtatott mindenest is bejelentett, igaz, ez csak a Vodafone hálózatokban válik majd elérhetővé. A W715 a ma is kapható W705-ös frissítéseként fogható fel, ám attól eltérően az újdonságot felvértezték GPS vevőegységgel is, így a helymeghatározás lehetőségét sem kell nélkülözni.

Sony Ericsson W715

A W715 hátoldalán egy 3,2 megapixeles fényképező lapul, a DLNA-támogatásnak (Digital Living Network Alliance) köszönhetően a fotók, videók egyszerűen az arra alkalmas tévékre vagy monitorokra. A telefon rendelkezik vezeték nélküli hálózati csatolóval, de HSDPA adatkapcsolatra is képes. A 95x48x14 milliméteres, mindössze 98 grammos W715 kijelzője tartja az iramot, 240x320 képpontból áll. A Sony Ericsson nem közölte a két telefon várható fogyasztói árát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.