Szerző: Bányai György

2009. január 9. 09:47

Webböngésző a Sony legújabb kompakt fényképezőjében

A Sony bemutatta legújabb rejtett optikás kompaktját, mely vezeték nélküli hálózati csatolóval és webböngészővel is rendelkezik. A 10,1 megapixeles, igen vékony gépben nem kevesebb mint 4 gigabájt belső memória is található.

[HWSW] A Sony bemutatta legújabb rejtett optikás kompaktját, mely vezeték nélküli hálózati csatolóval és webböngészővel is rendelkezik. A 10,1 megapixeles, igen vékony gépben nem kevesebb mint 4 gigabájt belső memória is található.

A Sony a rejtett optikás kompaktgépeit sem hagyta érintetlenül, a tegnap bejelentett DSC-W220 olcsó kompaktja mellett bemutatta DSC-G3 modelljét is, mely 10,1 megapixeles felbontású fényképek készítésére alkalmas. A fotókat akár azonnal feltölthetjük az internetes tárhelyre, mert a gép rendelkezik Wi-Fi csatolóval is. A Sony szerint a DSC-G3 a megfelelő válasz arra az igényre, hogy a felhasználó a kép elkészítését követően szinte azonnal megoszthassa élményeit.

Sony DSC-G3

A DSC-G3-ban található webböngésző egyszerűsíti a képek és a videók feltöltését, kezdőlapjáról könnyedén navigálhat a felhasználó a megfelelő kép-, illetve videomegosztó oldalakra, mint amilyen a Picasa Web Albums, a Shutterfly, a YouTube vagy a Dailymotion. A feltöltést a 3,5 hüvelykes, 921 ezer képpontos, érintésérzékeny kijelzőn (mely a gombmentes hátoldal teljes egészét elfoglalja) keresztül lehet indítani. A DLNA-támogatásnak köszönhetően (Digital Living Network Alliance) a DSC-G3 könnyűszerrel kapcsolható az arra alkalmas megjelenítőkhöz, tévékhez is.

A fényképezőgép alapjellemzői között 10,1 megapixeles CCD-képérzékelőt, valamint négyszeres optikai közelítésre alkalmas, rázkódásvédelemmel ellátott Carl Zeiss Vario-Tessar optikát találunk, utóbbi az igen vékony gépházban, rejtve üzemel. Az automatikus témaválasztó 8 program közül találhatja meg a megfelelőt, emellett a dinamikatartomány-optimalizáló, valamint az arcfelismerő autofókusz is része a lehetőségeknek. A fényképezőgép mindössze 19,4 milliméter vékony, így nem csoda, hogy lítiumion akkumulátorról nyeri a működéshez szükséges energiát.

Sony DSC-G3

A képek és a videofelvételek az internetes tárhelyeken és a megosztókon kívül helyben, a négy gigabájtnyi belső memórián, vagy az ezt kiegészítő Memory Stick Duo kártyákon tárolhatók. A fényképezőgép heteken belül megvásárolható lesz, nagyjából 500 dolláros áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról