Szerző: Bányai György

2009. január 8. 14:50

Megérkezett a Sony válasza az Apple zenelejátszóira

A Sony két olyan médialejátszót jelentett be, melyek közül az egyik sikerrel szállhat szembe az iPod touch-csal és a Samsung P3-mal, a másik pedig az Apple kijelző nélküli, ám nagyon kicsi iPod shuffle-jével.

[HWSW] A Sony két olyan médialejátszót jelentett be, melyek közül az egyik sikerrel szállhat szembe az iPod touch-csal és a Samsung P3-mal, a másik pedig az Apple kijelző nélküli, ám nagyon kicsi iPod shuffle-jével.

Az NWZ-X1000 az első érintőképernyős lejátszó a Sonytól, melyet a gyártó nem ázsiai piacra szán. Az X1000 kijelzője OLED típusú és 3 hüvelykes, rajta ujjunkkal is navigálhatunk, a használat során nem lesz szükség speciális tollra. Az NWZ-X1000 rendelkezik vezeték nélküli hálózati csatolóval is, amivel internetezni lehet, de a készülék arra is lehetőséget ad, hogy YouTube videókat nézzünk meg vele.

Sony NWZ-X1000

A Sony kiemelte, hogy az NWZ-X1000 teljesen új, a korábbi modellekben használttól eltérő zajszűrő áramkört tartalmaz. Az X1000 AAC,MP3,WMA hangállományokkal, valamint MPEG-4,H.264,WMV kódolt filmekkel képes dűlőre jutni, ezek az állományok a 16, illetve 32 gigabájtnyi tetemes tárhelyről játszhatók le.

A Sony másik újdonságát leginkább hobbisportolóknak, távfutóknak szánja: az egész, kijelzőt is nélkülöző elektronika elfér magában a pántos fülhallgatóban. Az NWZ-W202 akkumulátora 12 órányi zenehallgatást tesz lehetővé, és -- ahogy a gyártó pár korábbi modellje -- a gyorstöltés lehetőségét is kínálja. Az NWZ-W202 három percnyi töltés után már képes másfél órányi zenelejátszásra, ez a lehetőség jól jöhet azoknak, akik már kulccsal a kézben, ajtót zárva jönnek rá, hogy nem töltöttek kedvencükre.

Sony NWZ-W202

A nyáron érkező, érintésérzékeny NWZ-X1000 áráról a gyártó még nem tett említést, azonban az NWZ-W202 2 gigabájtnyi kapacitással 70 dollár körüli áron vásárolható majd meg áprilistól.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról