:

Szerző: Bányai György

2009. január 8. 11:33

Az Olympus három új modellel frissíti Stylus kompaktsorozatát

Új termékbejelentéseivel az Olympus kitett magáért, a 26-szoros közelítésre képes ultrazoom modellje mellett három új, Stylus-sorozatú kompaktot is bemutatott. A Stylus 9000 a trió legerősebb modellje, kereken tízszeres optikai közelítést kínál, őt a Stylus 7000 hétszeres, valamint a Stylus 5000 ötszörös zommal követi.

[HWSW] Új termékbejelentéseivel az Olympus kitett magáért, a 26-szoros közelítésre képes ultrazoom modellje mellett három új, Stylus-sorozatú kompaktot is bemutatott. A Stylus 9000 a trió legerősebb modellje, kereken tízszeres optikai közelítést kínál, őt a Stylus 7000 hétszeres, valamint a Stylus 5000 ötszörös zommal követi.

Az Olympus három új fényképezővel frissíti közkedvelt Stylus kompaktsorozatát. Mindhárom modell 12 megapixeles képérzékelőt tartalmaz, és mindhárom gépben található optikai rázkódásvédelem is. A Stylus 9000 a 12 megapixeles képérzékelő előtt egy tízszeres zoomra alkalmas optikát tart, mely 28 milliméteres széleslátószögről indítja a közelítést. A fényképező rendelkezik arcfelismerő autofókusszal, a képeket, vagy a 30 képkockás VGA-mozikat pedig xD vagy microSD kártyára menti. A fényképező február közepétől kapható.

A középső modell a Stylus 7000, a modellszámból következően hétszeres közelítésre alkalmas optikája azonban nem kínál széleslátószöget, a 37 milliméteres kezdőérték sajnos sokszor bizonyulhat kevésnek. A Stylus 7000 hátoldalán hatalmas, 3 hüvelykes kijelző trónol, melyen 230 ezer képpont jelenik meg. A fényképezőt lítiumion akkumulátor táplálja, a képeket, vagy a VGA-klipeket pedig xD, vagy microSD kártyákon tárolja. A Stylus 7000 a Stylus 9000-rel egyidőben, február közepétől vásárolható majd meg.


Olympus Stylus 9000, 7000, 5000

A legkisebb, egyben várhatóan a legolcsóbb fényképező a Stylus 5000, mely a külsőt tekintve igen izgalmas készülék, csapott, lekerekített bal felső sarkát nem sok gyártó merte volna bevállalni. A fényképező optikája ötszörös közelítést ad a használójának, akinek a széleslátószögről ennél a gépnél is le kell mondania. A Stylus 5000 -- ahogy a másik két fényképező is -- lítiumion akkumulátorból nyeri az energiát, valamint xD, vagy microSD kártyákra mentheti a képeket. A trió legkisebb tudású tagja már e hónap végén elérheti a fogyasztókat. Árakról egyelőre nincsenek információink.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.