:

Szerző: Bányai György

2009. január 5. 14:14

Huszonnégyszeres közelítésre képes a Kodak új ultrazoom fényképezője, a Z980

A Kodak bejelentette Z980 típusjelű ultrazoom fényképezőgépét, mely huszonnégyszeres optikai közelítést és 12 megapixeles felbontást kínál, és tavasszal kerül az üzletek polcaira.

[HWSW] A Kodak bejelentette Z980 típusjelű ultrazoom fényképezőgépét, mely huszonnégyszeres optikai közelítést és 12 megapixeles felbontást kínál, és tavasszal kerül az üzletek polcaira.

A Kodak kapott először a huszonnégyszeres közelítésre alkalmas optikából, melynek korábbi, húszszoros közelítésre alkalmas változatai rendre megtalálhatók az Olympus, a Casio, a FujiFilm, vagy akár a nagy optikai múlttal rendelkező a Nikon ultrazoom-fényképezőgépeiben is. Az új, huszonnégyszeres optikai zoomot kínáló optika felépítését tekintve nem tér el a korábbi, kisebb zoomos változatoktól, valószínűleg csak apróbb finomhangolás, vagy hosszított menetek kellettek a zoom-végállapot tágításához.

A Kodak Z980 esetében az Olympus SP565UZ-hez hasonlóan 26 milliméteres széleslátószög a kezdőállapot. A Kodak Z980 a nagy zoomátfogású optikát 12 megapixeles képérzékelővel párosítja. A szenzor és a képfeldolgozó elektronika elég gyors ahhoz, hogy a fényképezőgép akár 720p HD-videofelvételeket is készíthessen.

Kodak Z980

A fényképezőgép sokoldalúságát növeli, hogy a dobozban portrémarkolat is található, mely felszereléskor egy, a portrétájoláshoz passzoló exponálógombot is tartalmaz. A fényképező természetesen kézi beállíthatóságot is kínál, de az automata üzemmód mellett még fejlett témaautomatika is rendelkezésre áll azok számára akik a zár-és a blende állítgatásával nem szívesen bíbelődnek. A Kodak Z980 tavasztól válik elérhetővé, 400 dolláros áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.