:

Szerző: Bányai György

2008. december 10. 11:18

Az iRiver két új médialejátszóval készül

A hazánkban is igen népszerű, hangminősége miatt joggal szeretett iRiver két új taggal bővíti médialejátszóinak körét. A T5 pendrive kivitelű, a T6 pedig lapos, kijelzője is nagyobb, ez már alkalmas képek megjelenítésére is, emellett FM-rádió és diktafon is helyet kapott benne.

[HWSW] A hazánkban is igen népszerű, hangminősége miatt joggal szeretett iRiver két új taggal bővíti médialejátszóinak körét. A T5 pendrive kivitelű, a T6 pedig lapos, kijelzője is nagyobb, ez már alkalmas képek megjelenítésére is, emellett FM-rádió és diktafon is helyet kapott benne.

Az iRiver médialejátszókat itthon is sokan szeretik, bár nem tartoznak a legolcsóbb készülékek közé, kiváló hangminőségükkel ellensúlyozzák viszonylag magas árukat. A gyártó a közeljövőben két új lejátszót, a T5-öt és a T6-ot készíti a piacra, melyek közül a kisebbik, a T5 igényesen kialakított USB-kulcs formában, az ilyen lejátszókra általánosan jellemző beépített USB csatlakozóvéggel és az ezt lezáró kupakkal várja a lejátszandó állományokat.


iriver T5 és T6

A T5 MP3, WMA, ASF, valamint OGG tömörített állományok lejátszására képes, mérete 24,5x77,5x14,3 milliméter és 26 grammon állítja meg a mérleg nyelvét. A készülék OLED-kijelzője grafikákat, képeket nem tud megjeleníteni, kizárólag karakteret. A pehelysúlyú lejátszón 2, illetve 4 gigabájtnyi zenét vihetünk magunkkal, de természetesen bármilyen fájl felmásolható rá, mert hordozható USB-tárolóként is használható. A T5 belső akkumulátora egyetlen feltöltéssel 13 óráig tartja életben a lejátszót.

A T6 a T5-től eltérő külsővel és 1,8 hüvelykes grafikus kijelzővel rendelkezik, amelyeken a lejátszott zenék adatai mellett képek is megjelenhetnek. A nagyobb fizikai méretű, 41x92x8,8 milliméteres burkolat alatt 4 gigabájtnyi flash tároló fogadhatja a T5 esetében ismertetett formátumra kódolt állományokat, melyeket az akkumulátor 26 órán keresztül játszhat le. A T6 FM-rádióval is rendelkezik, az adók műsorairól felvétel is készíthető, de diktafonként is használható a készülék. A két friss lejátszó a közeljövőben, de csak jövő év elején éri el a boltok polcait, 50 (T5), illetve 60 (T6) eurós árakon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.