Szerző: Koi Tamás

2008. december 3. 17:27

Egymilliárd egeret gyártott le már a Logitech

Huszonhat évvel ezelőtt gyártotta az első számítógépes egeret az 1981-ben alapított Logitech, mely tegnap bejelentette, hogy fennállása óta egymilliárd mutatóeszközt szállított le.

HIRDETÉS

[HWSW] Huszonhat évvel ezelőtt gyártotta az első számítógépes egeret az 1981-ben alapított Logitech, mely tegnap bejelentette, hogy fennállása óta egymilliárd mutatóeszközt szállított le.

A Logitech 1982-ben kezdte gyártani az első számítógéphez használható egerét, a P4-et, mely akkoriban még drága, elsősorban CAD-es alkalmazásokat használó profik munkáját segítő eszköznek számított. A PC-s egerek elterjedéséhez nagy mértékben hozzájárult a Windows operációs rendszerek világméretű térhódítása, a cég így 1985-ben útjára indított az első, kereskedelmi forgalomba szánt egerét.

Logitech P4
Az első Logitech egér, a P4

A vállalat forgalma ezt követően meredeken ívelt felfelé: a Logitech 1996-re százmillió mutatóeszköz eladásával számolhatott, 2003-ra pedig a legyártott mennyiség elérte az ötszázmilliót. A cég idén decemberben lépte át az egymilliárdos mérföldkövet -- a Logitech jelenleg nagyjából száz országban értékesíti termékeit, melyek közt a számítógépes egerek mellett más beviteli eszközök, valamint multimédiás kiegészítők is találhatók. A gyártónál jelenleg naponta mintegy 376 ezer egér készül, a legyártott darabszám egy hónapban eléri a 7,8 milliót.

Logitech MX Air
...és az egyik legújabb fejlesztés, az MX Air

A Logitech ma a legegyszerűbb, OEM-ek számára gyártott egerektől kezdve a méregdrága, lézeres optikával ellátott, játékosoknak szánt, komplex irányítókig bezárólag számtalan egeret állít elő. Választékában szerepel egyebek mellett a HWSW által is kipróbált, mozgásérzékelővel is ellátott MX Air, mely a levegőben tartva, a kéz mozdulatait lekövetve irányítja az egérkurzort. A prémiumkategóriás kínált része emellett a kompakt DiNovo Mini, mely egy eszközbe integrál billentyűzetet és mutatóeszközt.

a címlapról

for the win

0

Windowsra is befutott a Flutter

2020. szeptember 24. 11:59

A Google keresztplatformos fejlesztői keretrendszerével - alfa címke alatt - már windowsos alkalmazások is készíthetők.