Szerző: Bányai György

2008. november 17. 11:14

Biztonságban vannak az adatok a Lenovo külső merevlemezén

A Lenovo pénteken bemutatta külső merevlemezét, mely kívül számbillentyűvel, belül pedig 128 bites titkosítással ügyel az adatok biztonságára. A ThinkPad noteszgépek stílusához 76x127 milliméteres, kevesebb mint 25 milliméter vastag burkolat tetejéről nem hiányzik a ferde ThinkPad logó sem.

[HWSW] A Lenovo pénteken bemutatta külső merevlemezét, mely kívül számbillentyűvel, belül pedig 128 bites titkosítással ügyel az adatok biztonságára. A ThinkPad noteszgépek stílusához 76x127 milliméteres, kevesebb mint 25 milliméter vastag burkolat tetejéről nem hiányzik a ferde ThinkPad logó sem.

A ThinkPad USB Portable Secure Hard Drive az adatokat 128 bites titkosítással védi és tíz felhasználó, valamint egy rendszeradminisztrátor számára biztosít egymástól független hozáférést. Meghatározható, hogy az egyes felhasználók hozzáférhessenek-e a többiek adataihoz, és ha igen akkor melyikekhez. A ThinkPad külső tároló két különböző méretben készül, a kisebbik 160 gigabájtnyi adatot nyelhet el, a nagyobbik pedig ennek dupláját, 320 gigabájtot.


A tápellátás az adattovábbításra szolgáló USB kábelen keresztül érkezik, mely kábel az egységbe fixen rögzített, használat után a burkolat oldalán lévő mélyedésbe tolható. A Lenovo sajtóközleményében szót ejtett arról is, hogy biztonságos külső tárolóját a 2009 január 8-11-ig, Las Vegasban megrendezendő CES rendezvényen is kiállítja majd, bár forgalmazása már idén, november közepén megkezdődhet, tárolókapacitástól függően 179 és 219 dolláros árakon.

a címlapról