:

Szerző: Bizó Dániel

2008. október 3. 14:59

Új mobilnet-akciókkal jelentkezett mindhárom mobilszolgáltató

Újabb akciókkal próbálnak mobilinternet-előfizetőket szerezni a hazai mobilszolgáltatók. A T-Mobile után a Pannon és a Vodafone is különféle kedvezményes csomagokkal, utóbbi extra szolgáltatásokkal is jelentkezett a felhasználók magukhoz édesgetéséhez.

[HWSW] Újabb akciókkal próbálnak mobilinternet-előfizetőket szerezni a hazai mobilszolgáltatók. A T-Mobile után a Pannon és a Vodafone is különféle kedvezményes csomagokkal, utóbbi extra szolgáltatásokkal is jelentkezett a felhasználók magukhoz édesgetéséhez.

Ügyfélbarát feltételek

Valódi igényt látszik megcélozni a Pannon által bejelentett visszavételi kedvezmény. A mobilinternet legnagyobb problémája, hogy az elérhető hálózati technológia, a térerő és cellaterheltség függvényében gyakorlatilag előre megjósolhatatlanul viselkedik egy adott helyen és időben. Ha a gyakorlatban elérhető sávszélességek kérdésesek a maximális átvitellel reklámozott és értékesített ADSL-hozzáféréseknél, akkor ez a mobilinternetre természetszerűleg hatványozottan igaz.

Emiatt senki nem teljesen biztos benne, hogy a lakásában, az irodájában, vagy éppen egy adott útvonalon elérhető-e a mobilinternet, és ha igen, milyen sebességgel. Bár a listaáras mobilinternet-előfizetéseket önmagukban nem terheli hűség, a havidíjak és modemek árából az operátorok csak hűségszerződés esetén adnak kedvezményt. Senki nem akar azonban a szerződés aláírását követően arra rádöbbenni, hogy a szolgáltatás messze nem azt nyújtja, amit várt, például a lélegzőcellák (a cellák mérete a terhelés függvényében változik) miatt nincs stabil 3G-térerő.

A Pannon 30 napos visszavételi garanciát biztosít az eszközök sértetlenségének feltételével, ezen az időszakon belül az első havidíj mellett a csomagban foglalt adatmennyiség feletti forgalom terheli csak a felhasználót, de a hűségszerződés visszamondható. A Pannon érthetetlen módon ezt az opciót kizárólag Mobil Internet 500 MB csomagjához hirdette csak meg. Aki több adatot szeretne forgalmazni, annak érdemes először az 500 megabájtost kipróbálnia, majd 30 napot követően nagyobb csomagra váltania, ha elégedett -- ennek lehetőségéről feltétlenül érdemes előzetesen tájékoztatást kérni, megkeresésünkre azonban ezt a lehetőséget megerősítette a vállalat. A Pannon 341 településen a lakosság 63,8 százalékát éri el 3G/HSDPA-hálózatával.

Új szolgáltatások a Vodafone-tól, árukapcsolás a T-től

A Vodafone fél éven át féláron adja új 1, 5 és 10 gigabájtos csomagjait. Kockázatcsökkentő jelleggel az első hónapban korlátlan adatmennyiséget biztosít az 1 és 5 gigabájtos csomagok vásárlói számára, hogy a felhasználók kitapasztalhassák, mekkora adatforgalmat generálnak, milyen csomagra van szükségük. Amennyiben a megkötött csomag kevésnek bizonyulna, úgy lehetőség van nagyobbra váltani. A szolgáltató mellékesen közölte, hogy már 195 településen a lakosság 55 százaléka számára hozzférhető 3G/HSDPA/HSUPA-hálózata.

Nemcsak internet hozzáférésekkel, hanem magasabb hozzáadott értékű szolgáltatásokkal is igyekszik ügyfelek elcsábítani a Vodafone. A cég nemrég indította be előfizetéses zeneiboltját, melyben több mint 100 ezer DRM-védett, AAC+ kódolású dal érhető el jelenleg, és a közeljövőben további bővítések várhatóak. A szolgáltatás díja kéthetente 900 forint, vagyis havi 1800 forint, október elsejétől pedig adatforgalmi díj sem terheli a letöltést, közölte a vállalat. A cég emellett úgynevezett internet adaptációs motort is beüzemelt, mely az Opera Mini proxy gateway szolgáltatásához hasonlóan a mobil képernyőjére tördeli be a monitorokra tervezett weblapokat is.

[+] Vodafone: a mobil internet kiszorítja a vezetékest

Mint arról már beszámoltunk, kedvezményes mobilinternet csomaggal rukkolt elő a Magyar Telekom is, a T-Home ADSL-előfizetőket célozva meg. A konstrukció lényege, hogy a vezetékes T-Home DSL-előfizetésre kötött hűség ideje alatt kedvezményes havidíjjal vehetőek igénybe a T-Mobile mobilinternet csomagjai, egészen pontosan 2 ezer forinttal olcsóbban. A kedvezmény igénybe vételéhez nem szükséges, hogy a T-Home és a T-Mobile előfizetője azonos legyen, és utóbbira hűséget sem kell kötni, amennyiben nem tartunk igényt kedvezményes készülékvásárlásra. A T-Mobile 3G/HSDPA/HSUPA-lefedettsége 229 település és a lakosság 60 százaléka.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.