:

Szerző: Dojcsák Dániel

2008. szeptember 23. 08:55

Újabb Armani divattelefon a Samsungtól

Ismét a Giorgio Armani divatcéggel közösen megálmodott dizájntelefont mutatott be a Samsung, Night Effect néven. A külcsín az Armani keze munkáját dicséri, míg a Samsung a szépség mellé igyekezett multimédiás a kor elvárásainak megfelelő műszaki funkcionalitást illeszteni.

[HWSW] Ismét a Giorgio Armani divatcéggel közösen megálmodott dizájntelefont mutatott be a Samsung, Night Effect néven. A külcsín az Armani keze munkáját dicséri, míg a Samsung a szépség mellé igyekezett multimédiás a kor elvárásainak megfelelő műszaki funkcionalitást illeszteni.

Az Emporio Armani Samsung mobillal kapcsolatban az első kiemelendő elem a 2,2 hüvelyk átmérőjű kijelző, mely aktív-mátrix OLED technológiával készült. Az AMOLED kijelző passzív társaihoz hasonlóan színhű képet, jó videómegjelenítési teljesítményt tud felmutatni, viszont ugyanezt jóval kevesebb energia felhasználásával. A Samsung készülékébe szerelt panel256 ezer színárnyalat megjelenítésére képes a szabványos 320x240 felbontás mellett. A Night Effect oldalán a stílus kedvéért extra LED-fényforrásokat helyeztek el, melyek piros, zöld illetve kék fénnyel jelzik a különböző eseményeket.

Samsung Armani Night Effect A készülékkel a dél-koreai gyártó nem a technológia szerelmeseit próbálták lenyűgözni, hanem elsősorban a divatőrültek kegyeit kereste, így nem meglepő, hogy extra funkciók helyett extra dizájnelemekben bővelkedik a telefon, illetve a gyártó kommunikációja is erre helyezi a hangsúlyt. Sőt, a készülék elején fényes felirattal, illetve az oldalán LED háttérvilágítással is az Emporio Armani felirat jelenik meg, a gyártó neve mindössze a hátlap aljába marva tűnik fel.

A Samsung Night Effect kialakítása teljesen minimalista, elegáns megjelenésű. Az előlap nélkülöz minden sallangot, a billentyűzet látványra fémes hatást kelt, ugyanakkor a készítők szerettek volna érintésre egy puhább, gumiszerű hatást elérni, aminek az eredménye: egyszerű, mégis robosztus kivitel.

A mobil egy 3 megapixeles autófókuszos kamerát rejt magában, 120 megabájt belső memóriával, amit nem meglepő módon microSD kártyával lehet tovább bővíteni. Az így nyert helyre bátran lehet multimédia tartalmakat tölteni, hiszen a telefon az MP3 mellett képes AAC+ és WMA zenéket, illetve MPEG4 (H.263 és H.264) és WMV videókat is lejátszani. Az audiolejátszó szoftver természetesen futtatható a háttérben, dedikált hardvergombok kapcsolódnak hozzá, így teljesértékű zenelejátszóként is funkcionálhat, bár a 960mAh kapacitású akkumulátor a telefonálást és a zenehallgatást már nem biztos, hogy elbírja egy teljes napon át.

A fejlesztők természetesen nem spórolták ki a Bluetooth 2.0 és az USB 2.0 kapcsolatot sem, illetve FM-rádiót is találunk a mobilban. A divat következő fokozata a cserélhető, illetve módosítható grafikus kezelői felület, aminek köszönhetően mindenki kedvére fokozhatja vagy éppen rombolhatja a készülék stílusosságát. A Night Effect fekete és fehér változatban lesz kapható Európa nagyobb városaiban körülbelül 300 eurós áron. Arról egyelőre nincs információ, hogy a készülék megjelenik-e a szolgáltatók kínálatában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.