:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. augusztus 11. 14:23

A strapabíró noteszek piacán erősít a Panasonic

A strapabíró, harctéri notebookok szűk rést képeznek a piacon, de egyre nő az érdeklődés irántuk, ezt próbálja meglovagolni a Panasonic is, amely Magyarországon is igyekszik erősíteni ebben a termékkategóriában. Az elmúlt években több ezer Toughbook került hazai ügyfelekhez, jelenleg a szervezetfejlesztés zajlik annak érdekében, hogy az eladások még jobban felpöröghessenek.

[HWSW] A strapabíró, "harctéri" notebookok szűk rést képeznek a piacon, de egyre nő az érdeklődés irántuk, ezt próbálja meglovagolni a Panasonic is, amely Magyarországon is igyekszik erősíteni ebben a termékkategóriában. Az elmúlt években több ezer Toughbook került hazai ügyfelekhez, jelenleg a szervezetfejlesztés zajlik annak érdekében, hogy az eladások még jobban felpöröghessenek.

A Panasonic Toughbookokhoz hasonló strapabíró noteszek iránt egyre élénkebb a kereslet a világpiacon, így hazánkban is. A legnagyobb vevők többnyire a hadseregek és rendfenntartó szervek közül kerülnek ki, de a közmű- és infrastruktúra-szolgáltatók körében is kedveltek az ilyen gépek, amelyek főképp a terepen dolgozó mérnökök életét hivatottak könnyebbé tenni. A harmadik jellemző felhasználási terület a raktározás, szállítmányozás és logisztika. Ezek a masinák elviselik az olyan extrém körülményeket is, amelyek között egy "hagyományos" laptop már rég csődöt mondana, nem gond a szélsőséges hőmérséklet vagy páratartalom, a por, piszok, de a leejtés és rázkódás sem. A kijelzőket kimondottan a szabadtéri használatra optimalizálták, így még erős napsütésben is jól látható, olvasható a tartalmuk.

Panasonic Toughbook CF-30
Panasonic Toughbook CF-30

A világpiacon évente 1,2-1,25 millió ilyen "katonai" notebook talál gazdára, és a forgalmuk folyamatosan nő -- mondta el a HWSW-nek Holger Kalnischkies, a Panasonic Computer Products Europe német vezetője. A Panasonic a kategória megkérdőjelezhetetlen éllovasa, a piaci részesedése megközelíti a 65 százalékot. Molnár Anita üzletfejlesztési vezető szerint ennek oka a teljesen házon belüli tervezés és gyártás, amelynek köszönhetően a minőség a legmagasabb (a meghibásodási arány megdöbbentően kicsi, figyelembe véve az extrém használati körülményeket), illetve a gépek egyedi megrendelésre készülnek, az ügyfelek igényeihez maximálisan igazodva.

Panasonic Toughbook CF-W7
Panasonic Toughbook CF-W7

A Panasonic Toghbook termékvonalnak a "harctéri" gépek mellett vannak üzleti kategóriás tagjai is, amelyeket stílusos külseje keménykötésű belsőt takar: a gépeket úgy alakították ki, hogy ellenálljanak azoknak a behatásoknak, amelyek az üzleti gépek többségét használhatatlanná teszik. Ennek megfelelően az üzleti Toughbookoknak nem árt a leejtés (76 centiméteres magasságból a padlóra zuhanva garantáltan nem károsodik sem a kijelző, sem a merevlemez), a 100 kilogrammos nyomás és a ráborulú folyadék sem -- a cég felmérései szerint a legtöbb üzleti notebookot ilyen balesetek végzik ki. Emellett a business kategóriás Toghbookok a magnéziumváznak köszönhetően arcátlanul könnyűek is, akkumulátoros üzemidejük pedig elérheti a 9,5 órát is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.