Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Fókuszban a Google Cloud! Március 21-én ingyenes meetupot, április 3-án 10 alkalmas, 30 órás képzést indítunk.

Négy új kompaktgép a Fuji kínálatában

Bányai György, 2008. augusztus 04. 13:58
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Fuji négy új kompaktfényképezője az S2000HD ultrazoomos fényképezőgéphez hasonlatosan szép csendben került fel a gyártó kanadai weboldalára. Az újdonságok leginkább a fotózással keveset bíbelődők kedvében szeretnének járni.

[HWSW] A Fuji négy új kompaktfényképezője az S2000HD ultrazoomos fényképezőgéphez hasonlatosan szép csendben került fel a gyártó kanadai weboldalára. Az újdonságok leginkább a fotózással keveset bíbelődők kedvében szeretnének járni.

A Fuji hírverések, események mellőzésével tette fel kanadai weboldalára az S2000HD-hez hasonlatosan négy új kompaktfényképezőjét, melyek egytől-egyig az automata üzemmódban fényképezők számára lehetnek majd jó választások. A J150w, J110w és a J100 tíz megapixeles gépek, a negyedik, J15 érzékelője ezzel szemben "mindössze" nyolc millió képpontot tartalmaz.

A legdrágább, a képen is látható 200 dolláros J150w a tíz megapixeles felbontást ötszörös optikai közelítéssel párosítja, melyet az optika 28 milliméteres széleslátószögről indít. A hátoldalon egy annak szinte teljes egészét uraló három hüvelykes kijelzőt találunk. A kompaktgép autofókusza természetesen alkalmas az arcfelismerésre, továbbá a gép vörösszem eltávolítással is kiegészíti az ezt csökkentő vakuüzemmódot. A gép furcsamód SD/SDHC kártyákat kezel, nyoma sincs a technikai részletek között a gyártó saját xD kártyájának.

Fuji J150w

A 190 dolláros J110w a fenti modellhez képest kisebb, 2,7 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, de ahhoz hasonlatosan széleslátószögről induló ötszörös zoomoptikát építettek a képérzékelő elé. A 180 dolláros J100 a J110w-től az ötszörös zoomjában tér el, melynek kezdőértéke nem ad széleslátószöget, azonban a 35 milliméteres kezdettől 140 helyett 175 milliméterig tart. A negyedik fényképező, a J15 egy belépőszintű modell, 140 dollárért 8,2 megapixelt, háromszoros optikai zoomot, és az első három géptől eltérően xD kártya támogatást ad.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Március 21-én ingyenes meetupot, április 3-án pedig 10 alkalmas, 30 órás gyakorlatorientált képzést indítunk.