Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Él és virul a Fujitsu Siemens Computers magyarországi leánya

Koi Tamás, 2008. július 30. 15:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Köszönjük, jól vagyunk! -- nagyjából ez volt az üzenete a Fujitsu Siemens Computers Kft. mai sajtótájékoztatójának, ahol Poros Gábor ügyvezető a cég -- egyébként korábban már több alkalommal felvázolt -- rövid távú terveit ismertette a nyilvánossággal.

hirdetés
[HWSW] Köszönjük, jól vagyunk! -- nagyjából ez volt az üzenete a Fujitsu Siemens Computers Kft. mai sajtótájékoztatójának, ahol Poros Gábor ügyvezető a cég -- egyébként korábban már több alkalommal felvázolt -- rövid távú terveit ismertette a nyilvánossággal. Büszkék Augsburgra

A japán-német vállalat így például hazánkban is lecseréli szinte teljes üzleti noteszgépvonalát, ami az egyéni és otthoni felhasználóknak szánt gépekkel együtt nem csak belső felépítést, hanem a dizájnt tekintve is megújul. A sajtótájékoztató valódi apropóját azonban mégsem ez, hanem alighanem az a július közepén szárnyra kelt pletyka adta, mely szerint a telekommunikációs és informatikai iparágakból fokozatosan visszavonuló Siemens a vegyesvállalat fennállásának tízéves évfordulóján kiszállna az üzletből.

Poros a sajtó képviselői előtt nem erősítette meg, de nem is cáfolta a német Süddeutsche Zeitung által megszellőztetett információkat -- a magyar leányvállalat vezetője a HWSW kérdésére válaszolva elmondta viszont, hogy a konglomerátum a magas gyártási költségekkel járó versenyhátrány ellenére sem akarja felszámolni az európai gyártást, melyre "büszkék" a vállalatnál: a Fujitsu Siemens az egyetlen számítógépgyártó a világon, amely a rendkívül magas munkabéreiről ismert Németországban folytat gyártótevékenységet (elsősorban a München melletti Augsburgban).

Még az idén nyílik az első Fujitsu Siemens márkabolt

A cégvezető a vállalat idei magyarországi szereplését tekintve bizakodóan nyilatkozott: mint elmondta, a Fujitsu Siemens Computers az első negyedévben vezette a lakossági számítástechnikai eszközök piacát, az év első felében pedig nyolc százalékkal növelte eladásait ebben a szegmensben. Poros hozzátette ugyanakkor, hogy a lakossági piacon hosszú évek óta először érzékeltek keresletcsökkenést, melyet elsősorban a másfél évvel ezelőtt bevezetett gazdasági megszorítások lassan begyűrűző hatásának tulajdonítanak a vállalatnál.

A Fujitsu Siemens Computers Kft. első embere elmondta továbbá, hogy a vállalat a végfelhasználói szegmens mellett Magyarországon is kiemelten foglalkozik a kis és közepes méretű vállalkozások számára fejlesztett megoldásokkal, elsősorban tároló és többszintű adattárolást elősegítő rendszerekkel, szervertermékekkel. A folyamatosan növekvő KKV-szegmens mellett a nagyvállalatok informatikai beruházásai továbbra is megfontoltabbak, a cég ennek ellenére az első félévben nagyobb ügyfelei közt tudhatta az APEH-et, a MÁV-ot vagy a VPOP-t.

Poros a beszélgetésen elárulta, hogy a Fujitsu Siemens Computers idén ősszel megnyitja első hazai márkaboltját, kérdésünkre válaszolva hozzátette ugyanakkor, hogy a cég továbbra is kitart az indirekt értékesítési modell mellett, így saját webshopot sem üzemeltet majd, ellenben különböző webmarketing eszközökkel igyekszik támogatni az internetes értékesítést végző kereskedelmi partnereit.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.