:

Szerző: Koi Tamás

2008. július 30. 15:18

Él és virul a Fujitsu Siemens Computers magyarországi leánya

Köszönjük, jól vagyunk! -- nagyjából ez volt az üzenete a Fujitsu Siemens Computers Kft. mai sajtótájékoztatójának, ahol Poros Gábor ügyvezető a cég -- egyébként korábban már több alkalommal felvázolt -- rövid távú terveit ismertette a nyilvánossággal.

[HWSW] Köszönjük, jól vagyunk! -- nagyjából ez volt az üzenete a Fujitsu Siemens Computers Kft. mai sajtótájékoztatójának, ahol Poros Gábor ügyvezető a cég -- egyébként korábban már több alkalommal felvázolt -- rövid távú terveit ismertette a nyilvánossággal. Büszkék Augsburgra

A japán-német vállalat így például hazánkban is lecseréli szinte teljes üzleti noteszgépvonalát, ami az egyéni és otthoni felhasználóknak szánt gépekkel együtt nem csak belső felépítést, hanem a dizájnt tekintve is megújul. A sajtótájékoztató valódi apropóját azonban mégsem ez, hanem alighanem az a július közepén szárnyra kelt pletyka adta, mely szerint a telekommunikációs és informatikai iparágakból fokozatosan visszavonuló Siemens a vegyesvállalat fennállásának tízéves évfordulóján kiszállna az üzletből.

Poros a sajtó képviselői előtt nem erősítette meg, de nem is cáfolta a német Süddeutsche Zeitung által megszellőztetett információkat -- a magyar leányvállalat vezetője a HWSW kérdésére válaszolva elmondta viszont, hogy a konglomerátum a magas gyártási költségekkel járó versenyhátrány ellenére sem akarja felszámolni az európai gyártást, melyre "büszkék" a vállalatnál: a Fujitsu Siemens az egyetlen számítógépgyártó a világon, amely a rendkívül magas munkabéreiről ismert Németországban folytat gyártótevékenységet (elsősorban a München melletti Augsburgban).

Még az idén nyílik az első Fujitsu Siemens márkabolt

A cégvezető a vállalat idei magyarországi szereplését tekintve bizakodóan nyilatkozott: mint elmondta, a Fujitsu Siemens Computers az első negyedévben vezette a lakossági számítástechnikai eszközök piacát, az év első felében pedig nyolc százalékkal növelte eladásait ebben a szegmensben. Poros hozzátette ugyanakkor, hogy a lakossági piacon hosszú évek óta először érzékeltek keresletcsökkenést, melyet elsősorban a másfél évvel ezelőtt bevezetett gazdasági megszorítások lassan begyűrűző hatásának tulajdonítanak a vállalatnál.

A Fujitsu Siemens Computers Kft. első embere elmondta továbbá, hogy a vállalat a végfelhasználói szegmens mellett Magyarországon is kiemelten foglalkozik a kis és közepes méretű vállalkozások számára fejlesztett megoldásokkal, elsősorban tároló és többszintű adattárolást elősegítő rendszerekkel, szervertermékekkel. A folyamatosan növekvő KKV-szegmens mellett a nagyvállalatok informatikai beruházásai továbbra is megfontoltabbak, a cég ennek ellenére az első félévben nagyobb ügyfelei közt tudhatta az APEH-et, a MÁV-ot vagy a VPOP-t.

Poros a beszélgetésen elárulta, hogy a Fujitsu Siemens Computers idén ősszel megnyitja első hazai márkaboltját, kérdésünkre válaszolva hozzátette ugyanakkor, hogy a cég továbbra is kitart az indirekt értékesítési modell mellett, így saját webshopot sem üzemeltet majd, ellenben különböző webmarketing eszközökkel igyekszik támogatni az internetes értékesítést végző kereskedelmi partnereit.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.