:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. július 8. 17:59

Bárki használhatja a Credit Suisse saját fejlesztésű virtualizációs felügyeleti rendszerét

Virtuális gépeket felügyeletére szolgáló szoftvermegoldással lépett elő a DynamicOps. A Virtual Resource Management nevű terméket a Credit Suisse-nél három éve kezdték fejleszteni, és már két éve használják. A termék annyira jól sikerült, hogy a Credit Suisse egy új vállalatot hozott létre a továbbfejlesztésre, illetve a szoftver értékesítésére.

[HWSW] Virtuális gépeket felügyeletére szolgáló szoftvermegoldással lépett elő a DynamicOps. A Virtual Resource Management nevű terméket a Credit Suisse-nél három éve kezdték fejleszteni, és már két éve használják. A termék annyira jól sikerült, hogy a Credit Suisse egy új vállalatot hozott létre a továbbfejlesztésre, illetve a szoftver értékesítésére.

A Credit Suisse-nél 2005 óta foglalkoznak a szervervirtualizációval. A vállalatnál azonban rádöbbentek, hogy a technológia rendkívül bonyolulttá teszi többek között a házirendek kezelését, a biztonsági beállításokat, valamint a belső elszámolást. Mivel nem találtak a piacon elérhető megoldást a problémákra, házon belüli fejlesztésbe kezdtek, amelynek az eredeménye a Virtual Resource Management (VRM).

A VRM egy olyan átfogó megoldás, amely képes a virtuális infrastruktúrát az egész életciklusa alatt menedzselni, a virtuális gépek létrehozásától azok végleges törlésééig, figyelembe véve olyan szempontokat is, mint hogy az image-ek tárolnak-e olyan adatokat, amelyeket törvényi előírások szerint meg kellene őrizni, illetve azt, hogy egy adott szerveren futó virtuális gépek pontosan mennyi erőforrást használnak, mivel a szolgáltatások belső elszámolásának ez az alapja.

"A VRM-mel szerverek, desktopok, alkalmazások és eszközök egyetlen csomagban menedzselhetők, így a korábbinál gyorsabban és olcsóbban alakíthatók ki egyedi környezetek. Az IT-szakemberek pedig gyorsabban fejleszthetnek ki új alkalmazásokat és termékeket" -- mondta Rich Krueger, a DynamicOps vezetője.

A VRM számos virtualizációs köztesréteggel kompatibilis, beleértve a VMware-t, Xent, a Microsoft Hyper-V-t, illetve a Sun xVM-et is. A segítségével a felhasználók előre rögzített folyamatok és házirendek alapján, automatikusan tudnak virtuális gépeket létrehozni, migrálni, a használatukat nyomon követni (és jelenteni, számlázni), majd dolguk végeztével kivonni az üzemből. A VRM integrálható konfiguráció-menedzsment adatbázisokkal (CMDB), illetve más virtualizációs felügyeleti megoldásokkal (pl. VirtualCenter).

A VRM-et a DynamicOps szerint más pénzügyi intézetek mellett az egészségügyben, iparban és kereskedelemben érdekelt szervezetek is használják már, mostantól pedig bárki számára elérhető, az ára felügyelt virtuális gépenként 99 dollár. A DynamicOps szerint a VRM már bizonyított, a Credit Suisse adatközpontjaiban már másfél éve éles üzemben működik és több ezer virtuális gépet felügyelnek a segítségével. Elemzők úgy vélik, ez a konzervatív nagyvállalati ügyfélkörben óriási előny a többi hasonló termékkel szemben.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.