Szerző: Bányai György

2008. május 8. 15:28

Olcsó SSD meghajtókat jelentett be a Super Talent

A Super Talent három új SSD meghajtót jelentett be, melyek nem sebességük, hanem alacsony fogyasztói áruk miatt lehetnek sikeresek. A három új modell 30, 60 és 120 gigabájtos tárterületet kínál, az SSD-piacon meglepően alacsony árakon.

[HWSW] A Super Talent három új SSD meghajtót jelentett be, melyek nem sebességük, hanem alacsony fogyasztói áruk miatt lehetnek sikeresek. A három új modell 30, 60 és 120 gigabájtos tárterületet kínál, az SSD-piacon meglepően alacsony árakon.

A mozgó alkatrészek nélküli SSD meghajtók jelenleg igen magas áron szerezhetők be, illetve jócskán megdrágítják az ezeket alkalmazó PC-ket is. A Super Talent most bizonyítékul szolgál az előrejelzésekre, melyek szerint egyre olcsóbbá válnak a fejeket és lemezeket nem tartalmazó, jelenleg az adattárolók prémiumkategóriájába sorolható megoldások.

A Super Talent új meghajtói nem tartoznak a leggyorsabb megoldások közé, ellenben alacsony árukkal képesek kiegyenlíteni a leginkább az adatok írásakor érzékelhető sebességvesztést. A három új modell MLC (Multi Level Cell) felépítéséből következik, hogy az írási műveletek lassabban, csak 40 megabájt másodpercenkénti sebességgel futnak le, ezzel az értékkel a gyártó SLC (Single Level Cell) felépítésű SSD tárolóinak 70 megabájt másodpercenkénti teljesítménye áll szemben.

Super Talent MasterDrive MX

A MasterDrive MX sorozatot alkotó 30 gigabájtos FTM30GK25H, 60 gigabájtos FTM60GK25H és 120 gigabájtos FTM20GK25H MLC rendszerű újdonságok közös jellemzője a fent említett 40 megabájt másodpercenkénti írási sebesség mellett az adatok olvasásakor jelentkezik, ekkor azonban a gyártó jóval drágább SLC meghajtóinál mért értékekel találkozhatunk, amely 120 megabájtnyi adat mozgatását jelenti másodpercenként.

A hagyományos merevlemezeket száz százalékban helyettesíteni képes, noteszgépbe illő, 2,5 hüvelykes fémházas modellek SATA II csatolófelülettel rendelkeznek, és áruk meglepően kedvező, a 30 gigabájtos modellért mindössze 299, a 60 gigabájtosért 449, a 120 gigabájtosért pedig 699 dollárért juthatunk hozzá. Az összehasonlítás kedvéért a gyártó SLC rendszerű MasterDrive DX sorozatába tartozó 30 gigabájtos FTD30GK25H 699, a 60 gigabájtos FTD60GK25H pedig tetemes 1299 dollárért vásárolható meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról