:

Szerző: Ady Krisztián

2008. március 25. 16:33

Navigáció és vezeték nélküli USB a Dell új noteszgépeiben?

Az Engadget közzétett néhány érdekes dokumentumot , melyek egy új, már jóideje pletykált noteszgép-sorozat közeljövőbeni megjelenését erősíthetik meg. Az E5000 és E6000 sorozatú noteszgépek vadonatúj platformra épülne,k és akár beépített navigációs rendszerrel, illetve vezeték nélküli USB-támogatással (WUSB) is érkezhetnek.

Az Engadget közzétett néhány érdekes dokumentumot, melyek egy új, már jóideje pletykált noteszgép-sorozat közeljövőbeni megjelenését erősíthetik meg. Az E5000 és E6000 sorozatú noteszgépek vadonatúj platformra épülne,k és akár beépített navigációs rendszerrel, illetve vezeték nélküli USB-támogatással (WUSB) is érkezhetnek.

A Dell új E-sorozatú noteszgépei várhatóan júniustól lesznek kaphatók, és mind a felsőkategóriát, mind az alsóbb szegmenst bővítik ezekkel a modellekkel. A sorozat csúcsán az E6500 noteszgép foglal majd helyet, mely nem csak LED-es háttérvilágítású kijelzővel, az Intel Montevina kódnevű, Centrino 2 platformjával, DisplayPort csatlakozóval büszkélkedhet, hanem UWB technológiával is, mely valószínűleg Wireless USB (WUSB) formájában ölt majd testet.

Az E6500 a dokumentum szerint hosszú üzemidőre is képes lesz akár 9-cellás akkumulátorával, a kapcsolatért pedig HSDPA-modul is felelhet majd. Az adatok tárolásáról nem csak hagyományos, hanem flashmemóriás meghajtók, SSD-k is gondoskodhatnak kiépítéstől függően. A noteszgépek oldalán eSATA csatlakozó is lesz külső merevlemezek egyszerű csatlakoztatásához.

A beépített GPS-modul nem csak arra lesz alkalmas, hogy utat mutasson a noteszgép tulajdonosának, de akár a biztonságot is növelheti, az ellopott noteszgép könnyen megtalálható lesz, ha kellően elővigyázatlan a tolvaj. A biztonságról ujjlenyomatolvasó és TPM (trusted platform module) 1.2 lapka is gondoskodik.

Dell E6500
Talán ilyen lesz a Dell E6500

A hordozhatóbb gépek kedvelőinek az E6400-as, 14,1 hüvelykes kijelzővel szerelt noteszgéppel kedveskedik majd a Dell. Az új notebookok áráról egyelőre nincs információ, de a sok technológiai újdonságért, fejlett funkciókért cserébe valószínűleg vastagon fog majd a Dell tolla.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.