:

Szerző: Bizó Dániel

2008. február 15. 13:28

Még vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a 24 órás BME programozóversenyre

Még vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a BME immár hagyományosnak tekinthető 24 órás programozóversenyére, mely évről évre növekvő külföldi érdeklődéssel zajlik. Az 5 ezer eurós összdíjazású verseny háromfős csapatok között zajlik, de egyedül is érdemes regisztrálni, ugyanis az oldalon társakat is lehet keresni.

[HWSW] Még vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a BME immár hagyományosnak tekinthető 24 órás programozóversenyére, mely évről évre növekvő külföldi érdeklődéssel zajlik. Az 5 ezer eurós összdíjazású verseny háromfős csapatok között zajlik, de egyedül is érdemes regisztrálni, ugyanis az oldalon társakat is lehet keresni.

A nevezést követően 2007. február 24-én (közép-európai idő szerint) délelőtt 10 és délután 3 óra között kerül sor egy interneten keresztül lebonyolított előválogatóra, ahol 8 algoritmikus jellegű problémát kell a csapatoknak megoldani. Az itt legjobbnak bizonyuló harminc csapat kerül be a május 2-4 között, Budapesten megrendezett 24 órás döntőbe, ahol már csak egyetlen, ám kifejezetten összetett feladatot kell megoldania a csapatoknak.

A tavalyi versenyen a csapatoknak egy-egy virtuális űrhajót kellett irányítaniuk, a cél az űrbeli bolygókon található kincsek megszerzése volt. Ehhez a csapatoknak először radart és hajtóműveket kellett fejleszteniük az űrhajókra, majd ezeket össze kellett kapcsolniuk hogy navigálni és mozogni tudjanak az űrben, ezután a hálózatról "tölthették le" a fegyvereket és a pajzsokat. Az univerzumot a csapatok űrhajói mellett az ellenséges Kwargok népesítették be, ők őrizték a bolygók kincseit. Pontokat a játékosok a kincsek gyűjtésével és a Kwargok, illetve egymás megsemmisítésével szerezhettek.

A tavalyi versenyen 11 ország harminc csapata küzdött, és teljes svéd uralommal zárult, ugyanis az első három helyet mind svédek szerezték meg. Nincs megkötés a versenyzők által használható fejlesztőeszközökre, operációs rendszerre, valamint írásos segédanyagokra vonatkozóan, külső segítség azonban nem vehető igénybe. Az előválogatóhoz hasonlóan a döntőben is a saját számítógépeikkel dolgozhatnak a versenyzők. A feladatokat a BME informatika karának doktorandusz hallgatói írják.

Regisztráció és az események nyomon követése a challenge24.org oldalon.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.