Szerző: Bizó Dániel

2008. február 15. 13:28

Még vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a 24 órás BME programozóversenyre

Még vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a BME immár hagyományosnak tekinthető 24 órás programozóversenyére, mely évről évre növekvő külföldi érdeklődéssel zajlik. Az 5 ezer eurós összdíjazású verseny háromfős csapatok között zajlik, de egyedül is érdemes regisztrálni, ugyanis az oldalon társakat is lehet keresni.

HIRDETÉS

[HWSW] Még vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a BME immár hagyományosnak tekinthető 24 órás programozóversenyére, mely évről évre növekvő külföldi érdeklődéssel zajlik. Az 5 ezer eurós összdíjazású verseny háromfős csapatok között zajlik, de egyedül is érdemes regisztrálni, ugyanis az oldalon társakat is lehet keresni.

A nevezést követően 2007. február 24-én (közép-európai idő szerint) délelőtt 10 és délután 3 óra között kerül sor egy interneten keresztül lebonyolított előválogatóra, ahol 8 algoritmikus jellegű problémát kell a csapatoknak megoldani. Az itt legjobbnak bizonyuló harminc csapat kerül be a május 2-4 között, Budapesten megrendezett 24 órás döntőbe, ahol már csak egyetlen, ám kifejezetten összetett feladatot kell megoldania a csapatoknak.

A tavalyi versenyen a csapatoknak egy-egy virtuális űrhajót kellett irányítaniuk, a cél az űrbeli bolygókon található kincsek megszerzése volt. Ehhez a csapatoknak először radart és hajtóműveket kellett fejleszteniük az űrhajókra, majd ezeket össze kellett kapcsolniuk hogy navigálni és mozogni tudjanak az űrben, ezután a hálózatról "tölthették le" a fegyvereket és a pajzsokat. Az univerzumot a csapatok űrhajói mellett az ellenséges Kwargok népesítették be, ők őrizték a bolygók kincseit. Pontokat a játékosok a kincsek gyűjtésével és a Kwargok, illetve egymás megsemmisítésével szerezhettek.

A tavalyi versenyen 11 ország harminc csapata küzdött, és teljes svéd uralommal zárult, ugyanis az első három helyet mind svédek szerezték meg. Nincs megkötés a versenyzők által használható fejlesztőeszközökre, operációs rendszerre, valamint írásos segédanyagokra vonatkozóan, külső segítség azonban nem vehető igénybe. Az előválogatóhoz hasonlóan a döntőben is a saját számítógépeikkel dolgozhatnak a versenyzők. A feladatokat a BME informatika karának doktorandusz hallgatói írják.

Regisztráció és az események nyomon követése a challenge24.org oldalon.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 18:06

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.