Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Ingyenesen elérhető a Microsoft rendszergazdáknak szóló tananyaga

Bizó Dániel, 2008. február 15. 12:20
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Letölthetővé vált a Microsoft honlapjáról a Windows-rendszergazdáknak szánt Rendszerfelügyelet Rendszergazdáknak című könyv, mely a vállalat által tartott kurzusok tananyaga is egyben.

hirdetés
[HWSW] Letölthetővé vált a Microsoft honlapjáról a Windows-rendszergazdáknak szánt Rendszerfelügyelet Rendszergazdáknak című könyv, mely a vállalat által tartott kurzusok tananyaga is egyben.

A tankönyv az alapok áttekintésétől kezdve Windows Vista kliensek, Windows Server 2003 R2 kiszolgálók és hálózatok adminisztrációján át a virtuális gépekbe is bevezeti az olvasót. A könyv, mely nyomtatott formában is megvásárolható, azt ígéri többek között, hogy a legtöbb rendszergazda számára ismeretlen biztonsági beállításokat is megmutat, valamint számos, a Windows-hálózatokban előforduló problémára használható megoldást kínál. Az elsősorban kezdőknek és kevéssé tapasztalt rendszergazdáknak írt könyvet, melynek szerzői minősített rendszermérnökök, a Microsoft szerint haladóknak is érdemes forgatni, ugyanis számukra is tartogathat új, érdemi információkat.

A cég nemcsak a könyvet digitalizálta be, hanem az Informatika Tisztán kurzusokon tartott kapcsolódó prezentációkat és demonstráló screencastokat is elérhetővé tette, sőt a tanulás segítésére Vista és Server 2003 virtuális gépek letölthetőek. "Néhol alap dolgok, néhol keményen benne a sűrűben" -- írja pgyafi néven a HWSW Fórumon egy résztvevő. Hozzáteszi, "Haladónak, gyakorlottnak jó, profinak kevés".

A tananyag ingyenesen, regisztráció nélkül elérhető a Microsoft Magyarország weboldaláról.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!