Szerző: Bizó Dániel

2008. február 15. 12:20

Ingyenesen elérhető a Microsoft rendszergazdáknak szóló tananyaga

Letölthetővé vált a Microsoft honlapjáról a Windows-rendszergazdáknak szánt Rendszerfelügyelet Rendszergazdáknak című könyv, mely a vállalat által tartott kurzusok tananyaga is egyben.

[HWSW] Letölthetővé vált a Microsoft honlapjáról a Windows-rendszergazdáknak szánt Rendszerfelügyelet Rendszergazdáknak című könyv, mely a vállalat által tartott kurzusok tananyaga is egyben.

A tankönyv az alapok áttekintésétől kezdve Windows Vista kliensek, Windows Server 2003 R2 kiszolgálók és hálózatok adminisztrációján át a virtuális gépekbe is bevezeti az olvasót. A könyv, mely nyomtatott formában is megvásárolható, azt ígéri többek között, hogy a legtöbb rendszergazda számára ismeretlen biztonsági beállításokat is megmutat, valamint számos, a Windows-hálózatokban előforduló problémára használható megoldást kínál. Az elsősorban kezdőknek és kevéssé tapasztalt rendszergazdáknak írt könyvet, melynek szerzői minősített rendszermérnökök, a Microsoft szerint haladóknak is érdemes forgatni, ugyanis számukra is tartogathat új, érdemi információkat.

A cég nemcsak a könyvet digitalizálta be, hanem az Informatika Tisztán kurzusokon tartott kapcsolódó prezentációkat és demonstráló screencastokat is elérhetővé tette, sőt a tanulás segítésére Vista és Server 2003 virtuális gépek letölthetőek. "Néhol alap dolgok, néhol keményen benne a sűrűben" -- írja pgyafi néven a HWSW Fórumon egy résztvevő. Hozzáteszi, "Haladónak, gyakorlottnak jó, profinak kevés".

A tananyag ingyenesen, regisztráció nélkül elérhető a Microsoft Magyarország weboldaláról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról