:

Szerző: Bizó Dániel

2008. február 13. 15:29

Négyutas Itanium blade érkezett a HP-tól

Négyutas Integrity blade szervert jelentett be a HP, tovább bővítve ezzel BladeSystem portfólióját. Az üzletileg kritikus igényeket is kiszolgáló BL870c segítségével igen magas teljesítménysűrűség érhető el a négy kétmagos Itanium 2 chip és a magas memóriakapacitás révén.

[HWSW] Négyutas Integrity blade szervert jelentett be a HP, tovább bővítve ezzel BladeSystem portfólióját. Az üzletileg kritikus igényeket is kiszolgáló BL870c segítségével igen magas teljesítménysűrűség érhető el a négy kétmagos Itanium 2 chip és a magas memóriakapacitás révén.

Az Integrity BL870c a HP szerint a hasonló képességű, rackes kivitelű megfelelőjéhez viszonyítva igen kompakt kivitelű, ugyanis a c-Class keretekkel ugyanakkora helyen két és félszer több ilyen blade kiszolgáló fér el. A blade formátumból fakadóan ráadásul egy populált keret energiahatékonysága is magasabb a rackekénél. A BL870c a BL860c kétszer erősebb, nagyobb testvérének tekinthető, és kétszer vastagabb is, célja kézenfekvő módon az erőteljesebb konfigurációt igénylő, osztott memóriás skálázódást kedvelő feladatok kiszolgálása.

HP Integrity BL780c blade szerver A BL870c négy darab kétmagos Itanium 2 9100 sorozatú chipet képes fogadni, melyek összesen 16 utasításszálat futtathatnak legfeljebb, míg a BL860c kétutas rendszer. A memóriakapacitás szintén duplázásra került, így a memóriaéhes adatbázisok és virtuális gépek futtatásához akár 96 gigabájtnyi DDR2-533 ECC modul is pakolható 24 foglaltba. A blade négy darab SAS merevlemezt képes fogadni, összesen 584 gigabájt bruttó kapacitással, opcionálisan pedig FC-vezérlőt is támogat a 4 gigabites Ethernet vezérlő mellett. Az Integrity BL870c teljes és részletes specifikációi itt találhatóak.

A HP nagyobb, c7000-es c-Class kerete négy darab BL870 vagy nyolc BL860c fogadására képes, természetesen akár ProLiantekkel keverve is, míg a kisebb, c3000-es keret fele ekkora kapacitású, vagyis két darab négyutas, vagy legfeljebb négy darab kétutas Integrity blade-nek adhat helyet. Az Integrity szervercsaládban szokásos módon az új blade is támogatja hivatalosan a HP-UX 11i v2 és v3, Windows, Red Hat és SuSE, valamint az OpenVMS platformokat. A HP szerint a belépő szintű és középkategóriás UNIX-gépek egyre inkább blade formátumúak lesznek, és az üzletileg kritikus alkalmazásokat is blade szerverek szolgálják ki. Birnbauer Péter, a HP Magyarország üzletkritikus szerverekért felelős termékigazgatója alapján már több ügyfél is jelezte igényét az új blade iránt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 05:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.