Szerző: Bányai György

2008. február 12. 12:01:00

Samsung okostelefon nemes külsővel és symbianos szoftverrel

A Samsung nem csak a közelmúltban bemutatott Soult vitte Barcelonába, hanem a Symbian operációs rendszerrel futtatott G810-et is. A készülék nem ugyanaz, mint a Toshiba G810, egyszerűen a két cég azonos modellszámot választott.

[HWSW] A Samsung nem csak a közelmúltban bemutatott Soult vitte Barcelonába, hanem a Symbian operációs rendszerrel futtatott G810-et is. A készülék nem ugyanaz, mint a Toshiba G810, egyszerűen a két cég azonos modellszámot választott.

A Samsung G810 mindentudó telefon nyugodt szívvel szállhat ringbe a felsőkategóriás Nokia N95-tel. A mobil 5 megapixeles, makro-üzemmóddal is felszerelt, autofókuszos élességállítású kamerája háromszoros optikai közelítésre is képes, fókusztávot pedig a felismert személyek arcáról is képes venni. A készülék 150 megabájtnyi belső memóriája MicroSD kártyákkal egészíthető ki, amelyeken a fotókon, MP3 dalokon kívül térképek is tárolhatók, hiszen a G810 beépített GPS-vevőt is tartalmaz.

A készülékház 103 x 52,9 x 17,9 milliméteres befoglaló méretekkel rendelkezik, anyaga szálcsiszolt fém, mely 2,6 hüvelykes, 262 ezer színt megjeleníteni képes kijelzőt zár magába. A hátoldalon a fényképezőgép optikáját elcsúsztatható fedél védi. A hétköznapi 3,5 milliméteres jack aljzat a csomagban mellékelt headset mellett bármilyen fülhallgató csatlakoztatását lehetővé teszi, így azok, akik rendelkeznek egy felsőkategóriás fülessel, használhatják azt a G810-zel is.

Samsung G810
Samsung G810

A Series 60 3.1 kezelőfelülettel ellátott Symbian v9.2 operációs rendszer is a Nokia okostelefonokban alkalmazotthoz hasonlatos, a böngészőn keresztül képes 3,6 megabit/s sebességű HSDPA adatátvitelre, ezen felül helyi hálózatokhoz is csatlakozhatunk a készülék 802.11 b/g WiFi adapterével, de ezt megtehetjük Bluetooth modulon keresztül is. Értesüléseink szerint az újdonság már márciusban Európába érkezhet, körülbelül 580 eurós kártyafüggetlen áron

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 22. 02:39

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.