:

Szerző: Bányai György

2008. február 12. 10:48

Vékony és érintőgombos a Toshiba G810 okostelefonja

A Barcelonában megrendezett Mobile World kongresszusra a Toshiba is tartogatott néhány újdonságot. A Portégé G810 windowsos mobil GPS-vevővel, villámgyors feltöltést biztosító HSUPA adatátvitel lehetőséggel és 400 megahertzes processzorral várta az érdeklődőket.

[HWSW] A Barcelonában megrendezett Mobile World kongresszusra a Toshiba is tartogatott néhány újdonságot. A Portégé G810 windowsos mobil GPS-vevővel, villámgyors feltöltést biztosító HSUPA adatátvitel lehetőséggel és 400 megahertzes processzorral várta az érdeklődőket.

A HTC Touchot idéző Toshiba Portégé G810 mobil 120 grammos és 58 x 110 x 14 milliméteres készülékházába a helymeghatározásra alkalmas GPS-vevőegység mellett egy HSUPA adatátvitelre alkalmas modul is belefért, amely a 3,6 megabit/s-os letöltés mellett 2 megabit/s-os sebességű feltöltést is kínál. A Windows Mobile 6.1 Professional operációs fürge üzemét a 400 megahertzes Qualcomm MSM7200 processzor és a 128 megabájtnyi memória szavatolja.

A fényképkészítés egy 3,1 megapixeles autofókuszos kamera segítségével történhet, az elkészült fotók a belső memórián kívül MicroSD kártyára is kerülhetnek, melyekből 4 gigabájt kapacitású változatokkal is szót ért a készülék. A kijelző 2,83 hüvelykes, rajta az általános 240 x 320 képpont jeleníti meg a felületet. A készülék rendelkezik a teljes irodai alkalmazások fájltámogatásával, email-klienssel, ezen túl a szórakozás a zenelejátszás, valamint az FM-rádiók vétele mellett a filmlejátszási képességeket is jelenti.

Toshiba Portégé G810
Toshiba Portégé G810

A készülék segítségével Bluetooth és 802.11 b/g hálózati kapcsolatokat egyaránt létesíthetünk, a 3G lefedettséget nélkülöző földrajzi helyeken pedig képes a HSUPA adatátviteli szabványról GPRS, vagy EDGE módra is visszakapcsolni. A G810 Európában az év második felétől várható, egyelőre ismeretlen áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.