Szerző: Bányai György

2008. február 11. 16:28

GPS-szel is rendelkezik a Sony Ericsson HSPA-modeme

A Sony Ericsson Barcelonában bejelentette ExpressCard noteszgép-bővítőhelybe csúsztatható HSPA-kártyáját, amellyel akár 2 megabit/s-os sebességgel tölthetünk fel adatokat 7,2 megabit/s-os letöltés mellett. A kártyából beépített GPS-vevővel rendelkező változat is kapható lesz.

HIRDETÉS

[HWSW] A Sony Ericsson Barcelonában bejelentette ExpressCard noteszgép-bővítőhelybe csúsztatható HSPA-kártyáját, amellyel akár 2 megabit/s-os sebességgel tölthetünk fel adatokat 7,2 megabit/s-os letöltés mellett. A kártyából beépített GPS-vevővel rendelkező változat is kapható lesz.

Közel egy éve még alig-alig láthattunk ExpressCard bővítőkártyákat, ma azonban már számos gyártó kínálatából válogathatnak az ilyen bővítőhellyel rendelkező noteszgépek tulajdonosai. A Sony Ericsson EC400 a vékonyabb, 34 milliméter szélességű ExpressCard formában nyújtja a szélessávú internetelérést, és természetesen ez is beleillik az 54 milliméteres kártyahelyekbe.

A 108 x 34 x 12 milliméteres EC400 segítségével az interneten tárolt tartalmak maximálisan 7,2 megabit/s sebességgel kerülhetnek a számítógépünkre, visszafelé pedig 2 megabit/s-os sebességgel közlekedhetnek az adatok. Az EC400 telepítőprogramja a divatnak megfelelően saját flashmemóriájából indul el.

Sony Ericsson EC400g
Sony Ericsson EC400g

Az EC400 mellett bemutatkozott az EC400g modell is, amely a fentieken túl egy GPS-vevőt is tartalmaz. A kártya a Google Maps-en túl bármely olyan helymeghatározó programmal képes közös nevezőre jutni, amely vezetékes, vagy Bluetooth csatornán keresztül hajt meg navigációs modulokat. A kártyák világszerte 2008. közepétől válnak majd elérhetővé, ma még nem közzétett árakon.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 11:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.