Szerző: Bodnár Ádám

2008. február 7. 13:36

A francia autógyártók imádják a SUSE Linuxot

Nagyjából egy éve annak, hogy a PSA Peugeot Citroen bejelentette, mintegy 20 ezer asztali gépén cseréli le az operációs rendszert SUSE Linux Enterprise Desktopra, és 2500 szerverére telepít SUSE Linux Enterprise Linux Servert. Most a másik nagy francia autógyár, a Renult döntött a kaméleonos operációs rendszer mellett, akik a Microsoft és a Novell között 2006-ban létrejött megállapodás értelmében több mint ezer SUSE Linux Enterprise Server SP1 licencet hívtak le, mivel teljes linuxos infrastruktúrájukat ezen konszolidálják.

HIRDETÉS

[HWSW] Nagyjából egy éve annak, hogy a PSA Peugeot Citroen bejelentette, mintegy 20 ezer asztali gépén cseréli le az operációs rendszert SUSE Linux Enterprise Desktopra, és 2500 szerverére telepít SUSE Linux Enterprise Linux Servert. Most a másik nagy francia autógyár, a Renult döntött a kaméleonos operációs rendszer mellett, akik a Microsoft és a Novell között 2006-ban létrejött megállapodás értelmében több mint ezer SUSE Linux Enterprise Server SP1 licencet hívtak le, mivel teljes linuxos infrastruktúrájukat ezen konszolidálják.

A Reanult választása azért esett épp a SUSE Linuxra, mert ez működik együtt a legjobban a windowsos környezettel, valamint a lehető legjobb teljesítményt nyújta virtualizációs feladatok esetén -- állítja a cég. "A Microsofttal együttműködésben fejlesztett, az együttműködés elősegítését és erőteljes virtualizációs megoldások létrehozását célzó erőfeszítéseink nagy hasznára vannak az ügyfeleknek" -- mondta Susan Heystee, a Novell stratégiai kapcsolatokért felelős vezetője. "Ha a Windowszal való együttműködésről van szó, mindenkinél jobbak vagyunk" -- tette hozzá Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója.

Amint arról lapunk is beszámolt, a Microsoft és a Novell 2006 őszén kötöttek nagyszabású együttműködési megállapodást, amelynek keretén belül a Microsoft a Novell SUSE disztribúciót fogja ajánlani azon ügyfeleinek, amelyek a nyílt forráskódú megoldás után érdeklődnek. A két cég egy közös kutatás-fejlesztési központot is létrehozott, ahol a SUSE Linux és a Windows együttműködését javítják például a virtualizáció terén. A Novell azóta már kiadott egy meghajtócsomagot (SUSE Linux Enterprise Virtual Machine Driver Pack), amely lehetővé teszi Windows és Linux változtatás nélküli, közel natív sebességű futtatását a Xen paravirtualizációs hypervisoron, amennyiben a szerverben hardveres virtualizációs támogatással bíró Intel vagy AMD processzorok működnek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 17:11

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.