:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. február 7. 13:36

A francia autógyártók imádják a SUSE Linuxot

Nagyjából egy éve annak, hogy a PSA Peugeot Citroen bejelentette, mintegy 20 ezer asztali gépén cseréli le az operációs rendszert SUSE Linux Enterprise Desktopra, és 2500 szerverére telepít SUSE Linux Enterprise Linux Servert. Most a másik nagy francia autógyár, a Renult döntött a kaméleonos operációs rendszer mellett, akik a Microsoft és a Novell között 2006-ban létrejött megállapodás értelmében több mint ezer SUSE Linux Enterprise Server SP1 licencet hívtak le, mivel teljes linuxos infrastruktúrájukat ezen konszolidálják.

[HWSW] Nagyjából egy éve annak, hogy a PSA Peugeot Citroen bejelentette, mintegy 20 ezer asztali gépén cseréli le az operációs rendszert SUSE Linux Enterprise Desktopra, és 2500 szerverére telepít SUSE Linux Enterprise Linux Servert. Most a másik nagy francia autógyár, a Renult döntött a kaméleonos operációs rendszer mellett, akik a Microsoft és a Novell között 2006-ban létrejött megállapodás értelmében több mint ezer SUSE Linux Enterprise Server SP1 licencet hívtak le, mivel teljes linuxos infrastruktúrájukat ezen konszolidálják.

A Reanult választása azért esett épp a SUSE Linuxra, mert ez működik együtt a legjobban a windowsos környezettel, valamint a lehető legjobb teljesítményt nyújta virtualizációs feladatok esetén -- állítja a cég. "A Microsofttal együttműködésben fejlesztett, az együttműködés elősegítését és erőteljes virtualizációs megoldások létrehozását célzó erőfeszítéseink nagy hasznára vannak az ügyfeleknek" -- mondta Susan Heystee, a Novell stratégiai kapcsolatokért felelős vezetője. "Ha a Windowszal való együttműködésről van szó, mindenkinél jobbak vagyunk" -- tette hozzá Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója.

Amint arról lapunk is beszámolt, a Microsoft és a Novell 2006 őszén kötöttek nagyszabású együttműködési megállapodást, amelynek keretén belül a Microsoft a Novell SUSE disztribúciót fogja ajánlani azon ügyfeleinek, amelyek a nyílt forráskódú megoldás után érdeklődnek. A két cég egy közös kutatás-fejlesztési központot is létrehozott, ahol a SUSE Linux és a Windows együttműködését javítják például a virtualizáció terén. A Novell azóta már kiadott egy meghajtócsomagot (SUSE Linux Enterprise Virtual Machine Driver Pack), amely lehetővé teszi Windows és Linux változtatás nélküli, közel natív sebességű futtatását a Xen paravirtualizációs hypervisoron, amennyiben a szerverben hardveres virtualizációs támogatással bíró Intel vagy AMD processzorok működnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.