Szerző: Bodnár Ádám

2008. január 16. 16:08

A BEA kimondta a boldogító igent az Oracle-nek

A BEA Systems igazgatótanácsa egyhangúlag elfogadta az Oracle 8,5 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, így már semmi sem állhat a két cég egyesülésének útjába. A BEA készpénzállományát figyelembe véve az Oracle 7,2 milliárd dollárt fizet.

[HWSW] A BEA Systems igazgatótanácsa egyhangúlag elfogadta az Oracle 8,5 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, így már semmi sem állhat a két cég egyesülésének útjába. A BEA készpénzállományát figyelembe véve az Oracle 7,2 milliárd dollárt fizet.

Októberben az Oracle részvényenként 17 dollárt kínált az BEA-ért, azt az ajánlatot az igazgatótanács elutasította, mivel túl alacsonynak találták. A BEA részvényenként 21 dollárra tartotta magát, ezt viszont az Oracle találta túl magasnak, így akkor nem született megállapodás. Most viszont egy új ajánlattal állt elő az Oracle, a részvényenként 19,3 dollárra azonnal rábólintott az igazgatótanács, és elfogadásra javasolta a részvényeseknek is. A BEA papírjai ma már 20 százalékkal erősödtek a tőzsdén, pillanatnyilag az árfolyam 18,57 dolláron áll.

Az Oracle az elmúlt három évben több mint 25 milliárd dollárt költött akvizíciókra az üzleti szoftverek területén és olyan vállalatokat szippantott magába mint a PeopleSoft, a J.D. Edwards, a Siebel és a Hyperion. Az akvizíciókkal a vállalat célja egy olyan átfogó portfolió kiépítése volt, amely sikerrel veheti fel a versenyt a piacvezető SAP kínálatával szemben. A BEA Systems a köztesszoftverek piacán érdekelt, ahol az Oracle az IBM kihívója. A BEA-t már régóta úgy tartották számon, mint lehetséges felvásárlási célpontot.

"A közös ügyfeleink már három éve javasolták ezt az ügyletet" -- mondta az Oracle elnöke, Charles Phillips, aki az ügyfeleknek küldött levélben megerősítette, a BEA-felhasználók továbbra is használhatják megszokott szoftvereiket, nem kényszerítik őket arra hogy Oracle alkalmazásokra álljanak át.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról