Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Részvényenként tizenhét dollárért nem, huszonegyért már szívesen adná magát a BEA

Bodnár Ádám, 2007. október 25. 16:01
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Részvényenként 21 dollárért odaadná magát a BEA Systems -- jelentette be a cég. Amint az ismert, az Oracle két hete részvényenként 17 dollár készpénzt ajánlott a vállalatért, azt az ajánlatot azonban a menedzsment elutasította, mondván, túl alacsony. A részvényenként 21 dolláros ár 8,23 milliárd dollárra értékelné a céget.

hirdetés
[HWSW] Részvényenként 21 dollárért odaadná magát a BEA Systems -- jelentette be a cég. Amint az ismert, az Oracle két hete részvényenként 17 dollár készpénzt ajánlott a vállalatért, azt az ajánlatot azonban a menedzsment elutasította, mondván, túl alacsony. A részvényenként 21 dolláros ár 8,23 milliárd dollárra értékelné a céget.

"Továbbra is azt gondoljuk, hogy az Oracle részvényenként 17 dolláros felvásárlási ajánlata alulértékeli a BEA-t, ezért nem a tulajdonosok legjobb érdekét szolgálja. Ezért a papíronként 17 dolláros ajánlatot továbbra is ellenezni fogjkuk" -- olvasható a cég közleményében. "Az elmúlt hetek során az Oracle többször kért minket, jelöljük meg az árat, amely elindíthatja a tárgyalásokat, és a BEA igazgatótanácsa a Goldman Sachs pénzügyi tanácsadóval folytatott egyeztetés után úgy döntött, részvényenként 21 dolláros ár esetén hajlandó tárgyalásokat kezdeményezni."

Az Oracle elkötelezett a BEA Systems bekebelezése mellett, így könnyen lehet, hogy hamarosan újabb ajánlattal áll elő. Emlékezetes, hogy a PeopleSoft akvizíciójakor az Oracle első ajánata részvényenként 16 dollárról szólt, az üzletet azonban már részvényenként 26,5 dollárért kötötték. A 10,3 milliárdos felvásárlás pontosan egy napig volt a szoftveripar történetének legnagyobb akvizíciója, 2004. december 15-én ugyanis a Symantec bejelentette a Veritas 13,5 milliárdos bekebelezését.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!