Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A Hitachié lesz a legújabb merevlemezes kapacitásrekord?

Ady Krisztián, 2007. december 28. 11:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Clubic.com] Érdekes szövegezésű meghívót küldött szét a Hitachi a sajtónak a 2008-as Consumer Electronics Show rendezvényre. A 1.5 is Coming címből valószínűsíteni lehet, hogy az akár eladósorba is kerülő divízió újabb rekordot állít hamarosan fel a merevlemezek kapacitása terén.

[Clubic.com] Érdekes szövegezésű meghívót küldött szét a Hitachi a sajtónak a 2008-as Consumer Electronics Show rendezvényre. A "1.5 is Coming" címből valószínűsíteni lehet, hogy az akár eladósorba is kerülő divízió újabb rekordot állít hamarosan fel a merevlemezek kapacitása terén.

A 1,5 terabájtos, azaz 1500 gigabájtos merevlemeze bemutatásával újra rekorderként tündökölhetne a vállalat, ahogyan ezt idén januárban is tette az első terabájtos merevlemez bejelentését követően. Azóta számos gyártó, a Seagate, a Samsung és a Western Digital is követte a japán céget, és piacra dobott 1000 gigabájtos merevlemezeket.

HDD

Az 1500 gigabájtos merevlemezről egyelőre semmilyen adat nem érhető el, sem az ára, sem paraméterei nem ismertek, így az sem, hogy a japán divízió mérnökei mennyi tányért használtak a rekorder merevlemez elkészítéséhez. Jelenleg az 1 terabájtos merevlemezek 230 euró körüli áron kaphatók Európában, ennél valószínűleg nem másfélszer többe fog kerülni egy-egy példány az új rekorderből.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.