Szerző: Bodnár Ádám

2007. december 7. 12:40

Beolvadt az IBM-be az Internet Security Systems

Lezárta az Internet Security Systems (ISS) integrációját az IBM, mostantól a biztonsági termékeiről, szolgáltatásairól ismert vállalat portfoliója a Nagy Kék szolgáltatási üzletágán keresztül érhető el, IBM IIS márkanév alatt.

[HWSW] Lezárta az Internet Security Systems (ISS) integrációját az IBM, mostantól a biztonsági termékeiről, szolgáltatásairól ismert vállalat portfoliója a Nagy Kék szolgáltatási üzletágán keresztül érhető el, IBM IIS márkanév alatt.

Az 1,3 milliárd dollárért tavaly bekebelezett amerikai ISS olyan szoftvereket és eszközöket készít, amelyek segítenek a vállalatoknak és más nagyobb szervezeteknek, hogy elhárítsák az internet felől érkező fenyegetéseket. Az IBM elképzelései szerint az ISS technológiájával segíteni tudja biztonsági szolgáltatásainak értékesítését, amikor az ügyfelek informatikai infrastruktúrájuk védelmét kiszervezik, jelen esetben az IBM-hez. Az IBM várakozásai szerint az ISS segítségére lesz abban, hogy tovább növelje szolgáltatási bevételét.

Mivel az ISS egy független cégként került az IBM birtokába, ezért a megoldásai együttműködnek más szállítók biztonsági termékeivel is, legyen szó akár 3Com IPS-ről, Check Point tűzfalról, Cisco behatolásvédelmi megoldásról vagy tűzfalról, Juniper tűzfalról, vagy akár a McAfee IPS-ről. Természetesen elindul egyfajta integrációs folyamat az IBM és az ISS között, amelynek eredményeképp például az ISS védelmi berendezéseinek az alapja IBM hardver lesz, valamint az ISS termékek szorosan együttműködnek majd az IBM más szoftvereivel -- elsősorban a Tivoli felügyeleti megoldásokkal.

Magyarországon a nagyvállalatok zöme már ISS-ügyfél, amit az IBM csapata elégedetten nyugtázott. A termékek továbbra is partnereken keresztül lesznek elérhetők, a Noreg mellett ugyanakkor két disztribútor, a Computerlinks és az RRC is forgalmaz ISS-t. Hamarosan várható egy nagyobb partneri megállapodás egy jelentős hazai rendszerintegrátorral is. Az IBM itthon a menedzselt biztonsági szolgáltatásra, valamint a gyártói támogatásra szeretné helyezni a hangsúlyt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról