:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 13. 12:02

A nagy sikerre való tekintettel új verzió jön a Windows XP-ből

A Microsoft kénytelen volt új változatot kiadni a Windows XP-ből, mivel a közel hat éve piacon levő operációs rendszer iránt a Vista megjelenése ellenére sem csappant az érdeklődés, azonban az aktivációs kulcsok egyszerűen elfogytak. A napokban gyártásba küldött Windows XP SP2c semmiben nem különbözik a Windows XP SP2-től, teljesen ugyanaz a szoftver, viszont már új terméknek (SKU) számít, így új aktivációs kulcsok szükségesek hozzá.

[HWSW] A Microsoft kénytelen volt új változatot kiadni a Windows XP-ből, mivel a közel hat éve piacon levő operációs rendszer iránt a Vista megjelenése ellenére sem csappant az érdeklődés, azonban az aktivációs kulcsok egyszerűen elfogytak. A napokban gyártásba küldött Windows XP SP2c semmiben nem különbözik a Windows XP SP2-től, teljesen ugyanaz a szoftver, viszont már új terméknek (SKU) számít, így új aktivációs kulcsok szükségesek hozzá.

"A Windows XP Professional élettartama miatt szükségessé vált a rendszerépítők számára új termékkulcsokat biztosítani annak érdekében, hogy azok a Windows XP életciklusának tervezett végéig kínálni tudják a terméket" -- indokolta a Windows XP SP2c kiadását a Microsoft. Az új verzió kizárólag Windows XP Professional "képében" lesz hozzáférhető, Home változat nem készül belőle. A Windows XP SP2c szeptembertől lesz elérhető a rendszerintegrátorok számára.

A Microsoft szoftverek életciklusát követő táblázat értelmében a Windows XP különféle változatait 2008. január 31-ig lehet kapni, vagyis ezután ezeket a szoftvereket hivatalos úton már nem lehet kiskereskedelemben megvásárolni, sem pedig Windows XP-vel telepített gépeket. A Vista Business és Ultimate változatai ugyanakkor downgrade-elhetők Windows XP-re, így senkinek sem kell lemondania a jól bevált operációs rendszeréről, még akkor sem, ha a boltokból elfogyott a Windows XP.

Bár a vállalati ügyfelek számára a Windows Vista már tavaly óta elérhető és idén januárban az üzletekben is megjelent, továbbra is nagy az igény elődjére, a Windows XP-re. Éves eredményeinek bejelentésekor a Microsoft közölte, a 2008 nyarán záruló pénzügyi évben az értékesített Visták és XP-k aránya várhatóan 78 és 22 százalék lesz, szemben a korábban várt 85:15 százalékos aránnyal, vagyis a korábbi generációs Windows iránt továbbra sem lanyhul az érdeklődés.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.